Grapperhaus: blijf thuis met Kerst en bid God dat dit onheil ons mag verlaten

Achtergrond
Ferd Grapperhaus is deze lockdown extra streng: de minister van Eredienst wil dat alle kerken hun vieringen online doen. ‘Ik ben onwrikbaar.’ Wie toch fysiek een kerkdienst bijwoont, moet daarover volgens hem rekenschap afleggen. ‘Ook tegenover God.’
maandag 21 december 2020 om 02:55 aangepast 21:34
Ferd Grapperhaus, minister van Eredienst.
Ferd Grapperhaus, minister van Eredienst. beeld anp / Remko de Waal
Coronavirus

Den Haag

‘Kijk, daar zit-ie.’ Minister Ferd Grapperhaus wijst naar een omlijste foto op de vensterbank in zijn werkkamer. ‘Mijn kleinzoon, bij mij op schoot, vorig jaar in de Ardennen. Daar gaan we al zo’n 25 jaar met de kerstdagen naartoe. We hebben hem het kerstverhaal voorgelezen – dat deden we vroeger als kinderen ieder jaar om beurten. Die traditie heb ik later overgenomen bij mijn eigen gezin. En vorig jaar dus voor het eerst met mijn kleinzoon. Zulke dingen mis ik erg.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nederland gaat weer open. Kwetsbaren moeten juist ‘extra voorzichtig’ zijn

Het einde van de coronacrisis lijkt in zicht: eind februari gaat Nederland eindelijk van slot. Althans, voorlopig. Maar bij kwetsbare mensen gaat de vlag niet uit.

Afbeelding

OMT steunt versoepelingen en kortere isolatie na besmetting

Nederland gaat verder van het slot. De verruiming van de coronaregels die het kabinet van plan was door te voeren, kunnen rekenen op groen licht van het Outbreak Management Team, zo meldt het OMT.

Afbeelding

Massale steun voor petitie tegen coronapas zet CU en CDA voor het blok. ‘Genoeg is genoeg’

Een massaal ondertekende petitie van voormalig staatssecretaris Mona Keijzer, om de coronapas volledig af te schaffen, zet flink druk op coalitiepartijen. Met name uit de achterbannen van CU en CDA klinkt kritiek.

Afbeelding

Voortgezet- en basisonderwijs gaan weer open ‘om kinderen niet te remmen in hun ontwikkeling’

De basis- en middelbare scholen gaan volgende week weer fysiek van start. Studenten aan het hoger onderwijs en het mbo moeten hun lessen wel digitaal volgen. ‘Om moedeloos van te worden.’

Afbeelding

Rutte: ‘Omikron hadden we ook met een langetermijnstrategie gewoon gekregen’

De Tweede Kamer meent dat het demissionaire kabinet de derde lockdown grotendeels aan zichzelf te danken heeft, maar demissionair premier Rutte wijst vooral de omikronvariant als schuldige aan.

Afbeelding

Uit angst voor omikron doet kabinet alsnog wat het juist wilde voorkomen: scholen sluiten

Om het aantal coronabesmettingen terug te dringen gaan vanaf maandag alle basisscholen dicht. Daarmee neemt het kabinet alsnog de maatregel die het juist koste wat kost wilde voorkomen.