15 mei 2023 om 13:32
Partnercontent

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Daarmee valt het buiten de verantwoordelijkheid van de ND-redactie.

Partnercontent
Prolife - de christelijke zorgverzekeraar

We zijn heel goed in het zorgen voor anderen, maar hoe goed zorg je eigenlijk voor jezelf?

We proberen allemaal verschillende ballen in de lucht te houden. We zorgen voor onze kinderen, ouders en schoonouders, we zijn druk met werk, kerk en sociale verplichtingen. Maar hoe zit het met de verzorging van je eigen lichaam, ziel en geest? Sta je daar voldoende bij stil in de drukte van iedere dag?

Goed voor jezelf zorgen kan soms best lastig zijn. Maar met de juiste kennis wordt het makkelijker om betere keuzes te maken. Leer je naar jezelf te kijken, zoals God naar jou kijkt. Je bent waardevol en van betekenis. De invloed van je gedrag op jouw gezondheid gaat onder andere om het accepteren van wie je bent. Hoe kijk jij naar jezelf? Zie jij wat God ziet? Mag je falen van jezelf, of stel je hoge eisen?  

Het onlineprogramma Geloof en gezondheid gaat je helpen

Bij Pro Life, vanaf 1 september De christelijke zorgverzekeraar, vinden we het belangrijk dat je goed in je vel zit. Daarom kun je vanaf 5 juni vier weken lang aan de slag met je eigen gezondheid. Je krijgt interessante informatie, tips en adviezen op het gebied van beweging, voeding, ontspanning, bezieling en gedrag en omgeving. Elke werkdag ontvang je een e-mail waarin één onderwerp centraal staat. Wees niet bang: je hoeft echt niet alles te volgen. Kies gewoon de onderwerpen uit die bij jou passen. En het mooie is: meedoen kost je niets! 

Wat kun je verwachten?

Natuurlijk verklappen we nog niet alles, maar we willen je wel een paar voorbeelden laten zien uit ons mooie programma. 

Podcasts

Elke dag kun je een goed gesprek beluisteren dat aansluit bij het onderwerp van die dag. 

Experts als Otto de Bruijne (bezieling), Anniek Sturm (voeding) en Mieke de Boer-Sonnenschein (hechting) nemen je mee in hun verhaal. Ze motiveren je, geven tips, vertellen wat wel en niet werkt en hoe dat zit. Het wordt heel interessant, dat beloven we je. 


Lectio divina:

We starten de dag met een lectio divina. Dat is een manier van Bijbellezen die wordt gekenmerkt door een biddend en aandachtig luisteren naar wat God door de tekst heen wil zeggen. Elke dag ga je zo’n tien minuten mee op ontdekking in de Bijbel. Jos Douma, Wim van Vlastuin, Ingeborg te Loo en Maarten Goossensen nemen je mee in deze unieke ervaring. 

Ontspanningsoefeningen: 

Hoe kom je in drukke tijden tot rust? Daniëlle van de Lagemaat legt ons in een serie goede gesprekken uit hoe we tot rust kunnen komen. Ze geeft ook mooie boekentips en oefeningen. Deze zijn niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je ziel. 

Voeding voor je (kinder)brein 

In een live webinar gaan we in gesprek met kindervoedingscoach Anneke Hoek. Hoe groot is de invloed van wat we eten op ons gedrag en ons lichaam? Daar gaan we op vrijdag 16 juni live met Anneke over in gesprek. En jij kunt er online bij zijn en al je vragen aan haar stellen. 

Cadeau

Verlang jij er ook naar de goede dingen voor jezelf en anderen te doen? De geest van God helpt je hierbij. Maar hoe vertaal je de boodschap van God naar je eigen leven? Meld je aan voor ‘Geloof en gezondheid’. Dan krijg je naast het mooie programma ook het boekje Jouw reisgids - Op ontdekking met Els van Dijk toegestuurd*. Els leert je kleine stappen te zetten in grote levenslessen, om zo tot je bestemming te komen. 

Iedereen kan meedoen aan dit programma, ook als je geen klant bent van ons. En natuurlijk is meedoen altijd leuker als je het samen met anderen doet. Je motiveert elkaar en houdt het langer vol. Nodig daarom vrienden, kennissen en gemeenteleden van harte uit om mee te doen! Meld je vandaag nog kosteloos aan op geloofengezondheid.nl

*Op=op! 

Afbeelding

Coöperatief investeren met oog voor de toekomst

Investeringsfonds Tech Food en Health Holland (TFH) is 2023 goed begonnen. CEO Nick Jacobs verwacht dat het een impactvol kwartaal en jaar wordt met veelbelovende investeringen en stabiele investeerdersprofielen.

Afbeelding

Een uitvaartonderneming leiden met Christelijke toewijding. Bij Hess doen ze dat al sinds 1912

Christelijke toewijding in uitvaarten is meer dan een slogan. Het is een beleving die Hess uitvaartzorg zelf wil bieden. ‘Omdat wij denken dat je een uitvaart niet kunt vormgeven wanneer het je hart niet heeft.’

Afbeelding

‘WIJ MAKEN BEWUSTE KEUZES, PASSEND BIJ GOED RENTMEESTERSCHAP’

Geld. Al snel kan het ongemakkelijk voelen om erover te praten. Ook al is het verdiend of gegund. Het team van FlexxInvestments voelt dat haarfijn aan.

Afbeelding

‘De NPV probeert het maatschappelijk debat bij te sturen vanuit Bijbels perspectief’

De informatieavonden bezoeken ze graag, maar ook de bijdrage van de NPV aan het publieke debat vinden ze erg waardevol. ‘Het is goed om vanuit Bijbels perspectief te strijden voor de zorg voor het leven’

Afbeelding

God bracht Janneke (50) en Pim (52) via SamenChristen bij elkaar

‘Hoe het gevoel van verdriet en gebrokenheid plaats maakt voor verwondering’ . Janneke en Pim hebben allebei een scheiding doorgemaakt. Naast schaamte tegenover God, was er het gevoel van verdriet en gebrokenheid.

Afbeelding

Op eigen benen

Zondag is het Palmpasen: de slotzondag van de veertigdagentijd en de openingsdag naar de Stille Week. Veel mensen wijden deze periode aan inkeer en nadenken..

Afbeelding

Ontwikkelingshulp is nooit vergeefs, dankzij Pasen

De christenen in de vroege kerk lazen tijdens het paasfeest altijd uit Genesis 1.Wat er met de opstanding van Jezus gebeurde, zo beseften zij, had alles te maken met wat er bij de schepping was gebeurd.

Afbeelding

‘Wij willen geen hulp, maar kansen’

Het beeld is klassiek. Iemand heeft honger. Wat doe je dan? Geef je een vis? Of een hengel? Noodhulp is soms nodig, maarduurzame hulp zet veel meer zoden aan de dijk.

Afbeelding

Komt jouw slaapkamer door de keuring?

Voor je gezondheid is het belangrijk om je bed zo nu en dan onder de loep te nemen en te controleren of alle onderdelen nog in goede staat zijn. Maar hoe weet je of bijvoorbeeld het matras aan vervanging toe is?