17 maart 2023 om 03:16
Partnercontent

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Daarmee valt het buiten de verantwoordelijkheid van de ND-redactie.

Partnercontent
Kampeerhal Roden

Zeven tips van specialisten voordat je met je caravan of camper vertrekt

Het kampeerseizoen komt eraan! Tijd om je camper of caravan uit de stalling te halen. Misschien heb je een tweedehands camper gekocht en heb je die afgelopen winter opgeknapt. Na zo’n klus wil je geen stress voor je kampeertrip. Met deze tips ga je met een gerust hart zo op pad.

Als je gaat kamperen wil je een stevig onderkomen waar je iedere keer tot rust komt. Nu je camper of caravan is verbouwd, is het tijd voor de volgende stap. Een voortent kiezen die naadloos aansluit op je voertuig. Dat is best een uitzoekwerk. De specialisten bij Kampeerhal Roden helpen nieuwe kampeerders al vijf jaar op weg voor een nieuw avontuur. De belangrijkste tips hebben we verzameld en op een rijtje gezet.

zoveel mensen, zoveel kampeervakanties

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: wat voor soort kampeerder ben ik? Misschien zit je niet graag stil en wil je blijven ontdekken door van plek naar plek te gaan. Of je staat in de zomervakantie juist graag voor zes weken op dezelfde camping. Wel zo fijn voor de kinderen om vakantievriendjes en -vriendinnetjes te maken. Het kan ook zijn dat je een kampeerder bent van het vroege voorjaar tot het late najaar.

Een juiste voortent sluit hierop aan. Zo is een tent op lucht makkelijk om steeds weer mee te nemen en een voortent met een stalenframe ijzersterk voor een seizoensplek. Elk model voortent is geschikt voor een bepaald soort vakantie, van kort tot lang. Een voortent die het beste bij jouw vakantieplannen past gaat dan ook het langste mee.

waar ga je kamperen en met wie?

Wat is de bestemming? Is de campingplek in een rotsachtige omgeving dan wil je jouw haringen niet kapotslaan in de grond. Hier hebben we speciale rotspennen voor. Aan de kust staat vaak veel wind. Een stevige, maar flexibele tent is dan van belang. En vergeet de stormbanden niet die je dan moet aanschaffen om je voortent aan de grond te houden.

Heb je al bedacht met hoeveel personen je op vakantie gaat? De grootte van de voortent die jij kiest gaat vaak samen met hoe groot je caravan of camper is. Zie het als een verlengde van je voertuig. Heb je een kleine caravan gekocht dan is een diepe voortent ideaal als extra leefruimte. In dat geval kun je hier met gemak je campingstoelen, een tafel en een campingkast met je potten, pannen en andere kampeeraccessoires kwijt.


 beeld Marcel Jurian de Jong

de voortent opzetten en inrichten

Sta je straks op je favoriete camping, dan wil je dat je tent staat als een huis en iedere storm of hittegolf aankan. Zo’n campingplek opbouwen begint bij een grondige vloer. Die heb je in een paar stappen gelegd.

Om je voortent netjes en schoon te houden leg je eerst ecodoek op de grond. Daar bovenop leg je de opgevouwen tent. Het ecodoek zorgt in dit geval dat je tent schoon blijft nog voordat je hem opzet, maar het zorgt ook voor een egale vloer. Zo zit je straks niet te wiebelen aan je campingtafel.

Op het ecodoek leg je de vloer in elkaar met vloertegels. Deze tegels klik je makkelijk in elkaar en kun je op maat zagen als het net niet past. Ideaal, want met vloertegens in jouw voortent hou je water en rommel buiten. Zo’n tegelvloer is erg handig als je voor een lange tijd op dezelfde plek staat. Kampeer je liever op verschillende plekken? Dan is een grondzeil met opblaasbare rand fijner. Die verplaats je gemakkelijk en snel als je op een nieuwe campingplek staat.

een tenttapijt voor een knus en huiselijk gevoel

Om je knusse kampeerplek af te maken leg je tenttapijt over de vloer heen. Het voelt huiselijker aan en zorgt voor grip. Sommige tapijten kun je op maat knippen, dat is extra handig als je voortent een afwijkende maat heeft.

Als laatste tip geven onze kampeerspecialisten graag aan je mee: zet het tenttapijt vast met tapijtklemmen. Op die manier krult je tapijt niet op, ligt het er strak in en struikel jij er niet over.


 beeld Marcel Jurian de Jong

ontdek jouw wensen bij Kampeerhal Roden

Bij Kampeerhal Roden begrijpen we dat er veel vragen in je opkomen als je voor het eerst gaat kamperen. Kom vooral langs in onze kampeerwinkel! Hier bekijk je meer dan vijftig modellen voortenten die we voor je hebben opgezet. Zo ervaar je meteen wat het beste bij jouw vakantie past. Schuif aan bij de nieuwste campingtafels en kom proefzitten op één van de vele campingstoelen. Of test je slaapmat onder de sterrenhemel en vraag een specialist naar het beste camping gasstel.

Ga je naar de winkel om een nieuwe voortent uit te zoeken, schrijf dan de gegevens van je caravan of camper (kenteken, naam, bouwjaar, model en type) op en neem ze mee. De specialisten van Kampeerhal Roden zorgen ervoor dat jouw nieuwe voortent naadloos aansluit op jouw wensen én je voertuig.

Afbeelding

Coöperatief investeren met oog voor de toekomst

Investeringsfonds Tech Food en Health Holland (TFH) is 2023 goed begonnen. CEO Nick Jacobs verwacht dat het een impactvol kwartaal en jaar wordt met veelbelovende investeringen en stabiele investeerdersprofielen.

Afbeelding

Een uitvaartonderneming leiden met Christelijke toewijding. Bij Hess doen ze dat al sinds 1912

Christelijke toewijding in uitvaarten is meer dan een slogan. Het is een beleving die Hess uitvaartzorg zelf wil bieden. ‘Omdat wij denken dat je een uitvaart niet kunt vormgeven wanneer het je hart niet heeft.’

Afbeelding

‘WIJ MAKEN BEWUSTE KEUZES, PASSEND BIJ GOED RENTMEESTERSCHAP’

Geld. Al snel kan het ongemakkelijk voelen om erover te praten. Ook al is het verdiend of gegund. Het team van FlexxInvestments voelt dat haarfijn aan.

Afbeelding

‘De NPV probeert het maatschappelijk debat bij te sturen vanuit Bijbels perspectief’

De informatieavonden bezoeken ze graag, maar ook de bijdrage van de NPV aan het publieke debat vinden ze erg waardevol. ‘Het is goed om vanuit Bijbels perspectief te strijden voor de zorg voor het leven’

Afbeelding

God bracht Janneke (50) en Pim (52) via SamenChristen bij elkaar

‘Hoe het gevoel van verdriet en gebrokenheid plaats maakt voor verwondering’ . Janneke en Pim hebben allebei een scheiding doorgemaakt. Naast schaamte tegenover God, was er het gevoel van verdriet en gebrokenheid.

Afbeelding

Op eigen benen

Zondag is het Palmpasen: de slotzondag van de veertigdagentijd en de openingsdag naar de Stille Week. Veel mensen wijden deze periode aan inkeer en nadenken..

Afbeelding

Ontwikkelingshulp is nooit vergeefs, dankzij Pasen

De christenen in de vroege kerk lazen tijdens het paasfeest altijd uit Genesis 1.Wat er met de opstanding van Jezus gebeurde, zo beseften zij, had alles te maken met wat er bij de schepping was gebeurd.

Afbeelding

‘Wij willen geen hulp, maar kansen’

Het beeld is klassiek. Iemand heeft honger. Wat doe je dan? Geef je een vis? Of een hengel? Noodhulp is soms nodig, maarduurzame hulp zet veel meer zoden aan de dijk.

Afbeelding

Komt jouw slaapkamer door de keuring?

Voor je gezondheid is het belangrijk om je bed zo nu en dan onder de loep te nemen en te controleren of alle onderdelen nog in goede staat zijn. Maar hoe weet je of bijvoorbeeld het matras aan vervanging toe is?