19 oktober 2022 om 11:46
Partnercontent

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Daarmee valt het buiten de verantwoordelijkheid van de ND-redactie.

Partnercontent
Van Ree Accountants

Hoe blauw ben jij?

Toen ik solliciteerde bij Van Ree Accountants, zat ik tegenover drie meneren met een blauw jasje. Die kleur bleek veelzeggend te zijn. Het klopte precies met het model van De Caluwé. Denken in termen van resultaten. Meten is weten. Analyses. Rationele argumenten.


Ik had natuurlijk goed nagedacht over wat ik aan zou trekken. Mijn bloemetjesjurk met groen en rood bleek even veelzeggend te zijn. Die kleuren staan voor iets heel anders. Het beste uit mensen halen. Ruimte scheppen. Communiceren. Motiveren.


beeld Judith Leroy Fotografie & Grafisch Ontwerp

Ik was dus duidelijk een vreemde eend in de bijt. Toch klikte het meteen. Na het eerste ontspannen gesprek volgde een tweede. En inmiddels mag ik bij Van Ree al twee jaar marketing, communicatie en procesinrichting verzorgen.

Ik ontdekte de mooie kanten van onze verschillen. Het is maar goed dat mijn collega’s zo gaan voor resultaten. Dat ze zo denken in cijfers en uitkomsten. Anders zou het adviseren van onze cliënten nergens op gebaseerd zijn. En het is maar goed dat ik sta voor motiveren en communiceren. Dat helpt om individuele behoeften te verbinden aan organisatiedoelen.

En ik ontdekte dat Van Ree niet zomaar een accountantskantoor is. Dat blauwe is niet zo heel blauw. Er zit behoorlijk wat kleur doorheen. En alle kleurtjes genieten ervan om er samen het beste van te maken. En alle kleurtjes genieten van de groei die collega’s doormaken. De gemiddelde leeftijd is namelijk 29. Jong dus! In werken-leren-trajecten worden grote stappen gezet. Zowel vakinhoudelijk als persoonlijk is er veel ruimte voor ontwikkeling.

Er blijken meer overeenkomsten te zijn. Want we vinden elkaar in de familiecultuur. We passen met 195 collega’s prima in één pand. Maar er is bewust gekozen voor verdeling over zeven kleinschalige vestigingen. Zo blijven we in kleinere groepen op elkaar betrokken. Want juist het persoonlijk welbevinden staat hoog in het vaandel. Daarop zijn ook onze coachingstrajecten gebaseerd. Iedere collega krijgt naast een teamleider een coach. Daarmee bespreek je je persoonlijke ontwikkeling. En dan gaat het niet om vakinhoudelijke onderwerpen. Maar om vragen als: ‘Wat is voor jou belangrijk?’ en ‘Wat heb je nodig om een stap te kunnen maken?’ Daar is niks blauws aan!

Ik bewonder het meeleven met onze cliënten. Natuurlijk geven we adviezen en cijferoverzichten en vragen daar een vergoeding voor. Ook bij ons moet de schoorsteen roken. Maar de oprechte interesse in het wel en wee van de organisaties is aansprekend. De hulp die is geboden tijdens de lockdowns is daar een voorbeeld van. Dat meedenken is van waarde. Want waarde gaat over meer dan geld.
Mijn collega’s zijn net als ik christenen. De kernwaarden van Van Ree zijn gebaseerd op christelijke normen en waarden. Helder: directe en open communicatie. Wij zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Bruisend: enthousiast over ons werk. Vernieuwend: we zijn gericht op ontwikkeling. Van elkaars talenten en van de organisaties die we adviseren. Zo vormen we een club die er samen voor gaat.

Dus alles is mooi, lief en positief? Nee, natuurlijk niet. Ik erger me wel eens. Als een collega zegt dat ik moet aantonen wat iets oplevert. Als er erg gedetailleerde jaarcijfers worden gepresenteerd. Als een collega ziet dat ik twee in plaats van één spatie tussen woorden zet. Gelukkig is daar een remedie tegen. En dat is humor. Droge humor, zelfspot, flauwe woordgrappen. Een accountant die schaterlacht? Bij ons zeker!

Dus welke tint blauw je ook bent, kom maar eens kennismaken. Ik heet Janine de Gooijer en je bereikt ons via 0343-415940 of hrm@vanreeacc.nl

www.vanreeaccountants.nl

Afbeelding

‘WIJ MAKEN BEWUSTE KEUZES, PASSEND BIJ GOED RENTMEESTERSCHAP’

Geld. Al snel kan het ongemakkelijk voelen om erover te praten. Ook al is het verdiend of gegund. Het team van FlexxInvestments voelt dat haarfijn aan.

Afbeelding

‘De NPV probeert het maatschappelijk debat bij te sturen vanuit Bijbels perspectief’

De informatieavonden bezoeken ze graag, maar ook de bijdrage van de NPV aan het publieke debat vinden ze erg waardevol. ‘Het is goed om vanuit Bijbels perspectief te strijden voor de zorg voor het leven’

Afbeelding

God bracht Janneke (50) en Pim (52) via SamenChristen bij elkaar

‘Hoe het gevoel van verdriet en gebrokenheid plaats maakt voor verwondering’ . Janneke en Pim hebben allebei een scheiding doorgemaakt. Naast schaamte tegenover God, was er het gevoel van verdriet en gebrokenheid.

Afbeelding

Op eigen benen

Zondag is het Palmpasen: de slotzondag van de veertigdagentijd en de openingsdag naar de Stille Week. Veel mensen wijden deze periode aan inkeer en nadenken..

Afbeelding

Ontwikkelingshulp is nooit vergeefs, dankzij Pasen

De christenen in de vroege kerk lazen tijdens het paasfeest altijd uit Genesis 1.Wat er met de opstanding van Jezus gebeurde, zo beseften zij, had alles te maken met wat er bij de schepping was gebeurd.

Afbeelding

‘Wij willen geen hulp, maar kansen’

Het beeld is klassiek. Iemand heeft honger. Wat doe je dan? Geef je een vis? Of een hengel? Noodhulp is soms nodig, maarduurzame hulp zet veel meer zoden aan de dijk.

Afbeelding

Komt jouw slaapkamer door de keuring?

Voor je gezondheid is het belangrijk om je bed zo nu en dan onder de loep te nemen en te controleren of alle onderdelen nog in goede staat zijn. Maar hoe weet je of bijvoorbeeld het matras aan vervanging toe is?

Afbeelding

Ga met ons mee op reis naar het bed van je dromen!

Een eigen, uniek slaapsysteem en slaapklimaat vormen een bed dat met geen ander te vergelijken valt. Uw adviseur neemt u mee op reis naar het bed van je dromen. Want iedereen verdient Slaap. Punt!

Afbeelding

Tandpastatablet is rentmeesterschap van de toekomst

Als je bij wil dragen aan een betere wereld, moet je aantrekkelijke alternatieven verzinnen voor ongezonde en vervuilende producten die iedereen gebruikt.