*

aangepast op 8 juni 2022 om 13:15

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Daarmee valt het buiten de verantwoordelijkheid van de ND-redactie.

Partnercontent

De kracht van gebed

Op 1 juni verscheen de bijlage van het Nederlands Dagblad ‘Kerk in de knel’. Een special die is gemaakt in aanloop naar de Zondag voor de Vervolgde Kerk. Centraal in deze bijlage staat het verhaal van Youssef Jacob, een bekeerde moslim die zelf vervolging meemaakte. De bijlage is los te bestellen via opendoors.nl/doneren/katern. 

Toen Youssef werd gevraagd wat hij vond van de organisatie van een Zondag voor de Vervolgde Kerk, reageerde hij als volgt: ‘Ik geloof dat gebed de sleutel is. Het is onze strategie in Algerije. Het is de manier waarop we kunnen plannen en onszelf verdedigen. Een broeder zei dat gebed net zo belangrijk is als zuurstof. Zonder kunnen we niet ver komen.’ 


Youssef Jacob

Youssef vervolgt: ‘Ik wil jullie aanmoedigen om te bidden. Soms zien we gelijk verschil, soms duurt het een tijd. Maar ik ben verwonderd over de kracht van standvastig bidden. Als we kijken naar wanneer de zendelingen naar Algerije kwamen bijvoorbeeld, in 1881. Ze baden dagelijks, jaren achtereen. Uiteindelijk wel honderd jaar. Maar uiteindelijk leren we in gebed ook op God te wachten. God ontwaakte in 1981 een opwekking van de Algerijnse kerk. Sindsdien hebben we ongelooflijke groei gezien. We hebben tienduizenden moslims tot geloof zien komen. Ongelooflijke verhalen van genezing. Van God die Zich openbaart. God die mensen aanraakt, zelfs in de moskee. Door dromen, door visioenen. Op vele manieren. 

Ik heb me verbaasd over een zuster. Ze was analfabeet en was nooit naar school geweest. Toen onze broeders haar bezochten en met haar het evangelie deelden, gingen veel mensen voor haar bidden. Op een nacht had ze een visioen, ze zag Jezus ’s nachts in een droom. Jezus daagde haar uit: ga en pak een Bijbel en begin te lezen. Ze weigerde. Maar na een derde keer hetzelfde visioen te hebben gehad, pakte ze een Bijbel in het Arabisch. Ze kon het vlekkeloos lezen. Hoe was dit mogelijk? Iemand die analfabeet is, wordt wakker en begint te lezen. Door gebed.’

Youssef Jacob moedigt iedereen aan om mee te doen aan de Zondag voor de Vervolgde Kerk en de daaropvolgende Nacht van Gebed (17/18 juni). ‘Ik zou u willen aanmoedigen om deel te nemen aan de tijd van gebed, in de overtuiging dat God meer kan doen dan wij kunnen denken of ons kunnen voorstellen’. 

Zondag voor de Vervolgde Kerk

Zondag 12 juni 2022 is de Zondag voor de Vervolgde Kerk. Traditiegetrouw is de eerste zondag na Pinksteren de Zondag voor de Vervolgde Kerk, want na de uitstorting van de Heilige Geest begon ook de vervolging.

Meer lezen over Youssef Jacob en de Zondag voor de Vervolgde Kerk? Bestel gratis (eenmalige verzendkosten van 5 euro onafhankelijk van het aantal) het katern van het Nederlands Dagblad via: Bestel Zondag voor de Vervolgde Kerk-specials | Open Doors 

Partnercontent

meer ‘Partnercontent’

advertentie