15 april 2022 om 03:21
Partnercontent

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Daarmee valt het buiten de verantwoordelijkheid van de ND-redactie.

Partnercontent
SamenChristen

God bracht Janneke (50) en Pim (52) via SamenChristen bij elkaar

‘Hoe het gevoel van verdriet en gebrokenheid plaats maakt voor verwondering’

Janneke en Pim hebben allebei een scheiding doorgemaakt. Naast schaamte tegenover God, was er het gevoel van verdriet en gebrokenheid. Ze spreken hun verwondering uit over hoe fijn het is, dat zij een nieuw begin hebben mogen maken. Het inmiddels getrouwde stel leerde elkaar kennen via SamenChristen, het ontmoetingsplatform voor christelijke vrijgezellen. 


Vijf jaar geleden ontmoetten zij elkaar ‘via een knipoog’ op SamenChristen. Op het platform kun je een gratis profiel aanmaken, waarin je iets over jezelf vertelt. Dit profiel is alleen zichtbaar voor andere singles die zich hebben ingeschreven.

Inmiddels is het stel getrouwd. ‘Wij hebben ervaren hoe belangrijk het is dat je op één lijn zit met elkaar. Wij vinden allebei dat God op de eerste plaats komt’, vertelt Janneke. Pim vult aan: ‘Mijn ouders zijn echte Rotterdammers, Jannekes ouders komen uit de Hoeksche Waard. We komen zo’n beetje uit eenzelfde soort nest. Bovendien hebben we allebei erg geknokt in ons vorige huwelijk. Janneke werd op haar zeventiende moeder. Ik werkte in de bouw en was veel voor de kerk bezig en had drie kinderen. We hebben allebei de Rotterdamse mentaliteit van ‘niet lullen, maar poetsen’. Dat legt een fundament in je leven, daar zit een soort basis in.’


Nadat zij elkaar een paar berichten per dag hadden gestuurd, volgde de eerste ontmoeting een aantal maanden later bij Van der Valk in Zwijndrecht. Janneke kijkt er verliefd op terug: ‘We hebben wat gekletst en gewandeld, zo’n drie kwartier, een rondje door het park en weer terug. Toen namen we afscheid.’ Pim glimlacht: ‘Ik moest voor mijn werk naar het buitenland en we konden pas twee weken later weer afspreken. Intussen werden we steeds verliefder. Daarna kookten we voor elkaar of gingen ergens wat drinken en eten.’ Pim, die werkzaam is in het mbo-onderwijs, woonde in Rotterdam en Janneke woonde in die tijd in Zwijndrecht en werkte in de zorg. Inmiddels woont het echtpaar in het centrum van Dordrecht en is Janneke frontofficemedewerker geworden om ’s avonds en in het weekend bij elkaar te kunnen zijn.

Ze vermaken zich opperbest. Ze wandelen veel, lopen lekker zo de stad in om iets te drinken of gaan een weekendje weg. Jannekes kinderen en kleinkinderen waaien ook graag even aan. 

‘Het is heel bijzonder dat het zo klikt’, zegt Janneke. ‘We hebben dezelfde ideeën over het leven, we hebben hier een kerk gevonden waar we samen naartoe gaan. We werken allebei van maandag tot en met vrijdag en maken best lange dagen, dus de weekenden zijn we graag samen.’ ‘We hebben allebei geen extreme hobby waardoor de ander een hele dag alleen zit in het weekend’, lacht Pim. Waarna hij er op serieuze toon aan toevoegt: ‘Wij kunnen goed praten met elkaar. Over God, over de ontwikkelingen in de wereld. Over onderwerpen als vergeving, liefde, vertrouwen. Vroeger nam je dingen voor lief. Nu ben ik blij dat er rust is en het geluk ons is overkomen. Het gevoel van verdriet en gebrokenheid heeft plaatsgemaakt voor verwondering.’


Op www.samenchristen.nl ontmoeten christelijke singles elkaar. Het is de nummer 1 christelijke datingsite en bestaat vanaf 2014. Al 65.000 singles gingen jou voor. Je maakt eenvoudig een gratis profiel aan. Een uniek algoritme vindt de singles die het best bij jou passen. Het ervaren team werkt non-stop aan een veilig en schoon platform. 

Afbeelding

Coöperatief investeren met oog voor de toekomst

Investeringsfonds Tech Food en Health Holland (TFH) is 2023 goed begonnen. CEO Nick Jacobs verwacht dat het een impactvol kwartaal en jaar wordt met veelbelovende investeringen en stabiele investeerdersprofielen.

Afbeelding

Een uitvaartonderneming leiden met Christelijke toewijding. Bij Hess doen ze dat al sinds 1912

Christelijke toewijding in uitvaarten is meer dan een slogan. Het is een beleving die Hess uitvaartzorg zelf wil bieden. ‘Omdat wij denken dat je een uitvaart niet kunt vormgeven wanneer het je hart niet heeft.’

Afbeelding

‘WIJ MAKEN BEWUSTE KEUZES, PASSEND BIJ GOED RENTMEESTERSCHAP’

Geld. Al snel kan het ongemakkelijk voelen om erover te praten. Ook al is het verdiend of gegund. Het team van FlexxInvestments voelt dat haarfijn aan.

Afbeelding

‘De NPV probeert het maatschappelijk debat bij te sturen vanuit Bijbels perspectief’

De informatieavonden bezoeken ze graag, maar ook de bijdrage van de NPV aan het publieke debat vinden ze erg waardevol. ‘Het is goed om vanuit Bijbels perspectief te strijden voor de zorg voor het leven’

Afbeelding

God bracht Janneke (50) en Pim (52) via SamenChristen bij elkaar

‘Hoe het gevoel van verdriet en gebrokenheid plaats maakt voor verwondering’ . Janneke en Pim hebben allebei een scheiding doorgemaakt. Naast schaamte tegenover God, was er het gevoel van verdriet en gebrokenheid.

Afbeelding

Op eigen benen

Zondag is het Palmpasen: de slotzondag van de veertigdagentijd en de openingsdag naar de Stille Week. Veel mensen wijden deze periode aan inkeer en nadenken..

Afbeelding

Ontwikkelingshulp is nooit vergeefs, dankzij Pasen

De christenen in de vroege kerk lazen tijdens het paasfeest altijd uit Genesis 1.Wat er met de opstanding van Jezus gebeurde, zo beseften zij, had alles te maken met wat er bij de schepping was gebeurd.

Afbeelding

‘Wij willen geen hulp, maar kansen’

Het beeld is klassiek. Iemand heeft honger. Wat doe je dan? Geef je een vis? Of een hengel? Noodhulp is soms nodig, maarduurzame hulp zet veel meer zoden aan de dijk.

Afbeelding

Komt jouw slaapkamer door de keuring?

Voor je gezondheid is het belangrijk om je bed zo nu en dan onder de loep te nemen en te controleren of alle onderdelen nog in goede staat zijn. Maar hoe weet je of bijvoorbeeld het matras aan vervanging toe is?