26 maart 2022 om 04:54
Partnercontent

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Daarmee valt het buiten de verantwoordelijkheid van de ND-redactie.

Partnercontent
Smyle

Tandpastatablet is rentmeesterschap van de toekomst

Als je bij wil dragen aan een betere wereld, moet je aantrekkelijke alternatieven verzinnen voor ongezonde en vervuilende producten die iedereen gebruikt. Niet echt een lekkere tekst voor op een tegeltje, maar het is wel ongeveer de gedachte achter Smyle. De Nederlandse start-up die momenteel de tandpasta- en mondverzorgingswereld opschudt, is opgericht door Dennis, Almar en Roger. We treffen de duurzame ondernemers in hun door planten gedomineerde Amsterdamse deelkantoor.

Het begin

De mannen ontmoeten elkaar in 2019 en herkennen elkaars idealen direct. Roger is dan al bezig met bamboe tandenborstels. Almar runt een website over bewust leven en importeert duurzame mondverzorging en Dennis heeft vernieuwende ideeën over online-sales die hij op zijn eigen duurzaamheidsplatform inzet. Ze hebben alle drie veel ideeën over ondernemen met zoveel mogelijke positieve effecten op mensen en onze planeet.


Maar hoe maken we nou echt impact?

Dus steken ze de koppen bij elkaar. Wat gebruiken we nou allemaal elke dag, zit in zeer vervuilende plastic verpakking en bevat vaak nutteloze en schadelijke ingrediënten? Natuurlijk!! Tandpasta!! Maar ja, hoe ontwikkel je als eerste ter wereld een echt goed, prettig én werkend alternatief voor zo’n vertrouwd product? Die plastic tube moest natuurlijk als eerste weg. En toen moesten alle microplastics en andere schadelijke chemicaliën uit ‘normale tandpasta’ vervangen worden door uitsluitend natuurlijke ingrediënten die niet vervuilen en toch goed verzorgen.  


beeld Marcel Valkema

Getest door Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam

Nu is er dan een tablet dat net genoeg schuimt, lekker fris is en over de hele wereld wordt verkocht. Roger: ‘Dit is echt een heel nieuw soort tandpasta. Het is gezonder, makkelijker, én beter voor het milieu!’ Smyle wordt daarbij onafhankelijk getest door de specialisten van Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam, dé autoriteit op dit gebied. Veel tandartsen zijn zelf fan en raden hun patiënten aan om Smyle te gebruiken.


Online en in de winkel

In eerste instantie was Smyle alleen via de eigen website te koop, de tabletjes worden dan in een papieren zakje CO2 neutraal opgestuurd, waarna je ze in een cool glazen flesje kunt navullen. Klaar voor gebruik! Maar inmiddels hebben de retailers het merk ook ontdekt. DA, Marqt, Etos, Picnic, Holland&Barret, AH XL’s… Je kunt Smyle binnenkort waarschijnlijk overal krijgen. En dat is goed nieuws voor de planeet! Want de vrolijk poetsende Smylers bespaarden zo samen al bijna 700.000 plastic tubes! Dat scheelt een hoop vervuiling van oceanen, vuilstortplaatsen en in de lucht. Dennis: ‘Inmiddels hebben we meerdere smaken tabletjes, flosdraad, mondwater en zijn we bezig met nieuw producten. 

ND lezers kunnen Smyle nu gratis twee weken proberen, je betaalt alleen verzendkosten.

Afbeelding

‘WIJ MAKEN BEWUSTE KEUZES, PASSEND BIJ GOED RENTMEESTERSCHAP’

Geld. Al snel kan het ongemakkelijk voelen om erover te praten. Ook al is het verdiend of gegund. Het team van FlexxInvestments voelt dat haarfijn aan.

Afbeelding

‘De NPV probeert het maatschappelijk debat bij te sturen vanuit Bijbels perspectief’

De informatieavonden bezoeken ze graag, maar ook de bijdrage van de NPV aan het publieke debat vinden ze erg waardevol. ‘Het is goed om vanuit Bijbels perspectief te strijden voor de zorg voor het leven’

Afbeelding

God bracht Janneke (50) en Pim (52) via SamenChristen bij elkaar

‘Hoe het gevoel van verdriet en gebrokenheid plaats maakt voor verwondering’ . Janneke en Pim hebben allebei een scheiding doorgemaakt. Naast schaamte tegenover God, was er het gevoel van verdriet en gebrokenheid.

Afbeelding

Op eigen benen

Zondag is het Palmpasen: de slotzondag van de veertigdagentijd en de openingsdag naar de Stille Week. Veel mensen wijden deze periode aan inkeer en nadenken..

Afbeelding

Ontwikkelingshulp is nooit vergeefs, dankzij Pasen

De christenen in de vroege kerk lazen tijdens het paasfeest altijd uit Genesis 1.Wat er met de opstanding van Jezus gebeurde, zo beseften zij, had alles te maken met wat er bij de schepping was gebeurd.

Afbeelding

‘Wij willen geen hulp, maar kansen’

Het beeld is klassiek. Iemand heeft honger. Wat doe je dan? Geef je een vis? Of een hengel? Noodhulp is soms nodig, maarduurzame hulp zet veel meer zoden aan de dijk.

Afbeelding

Komt jouw slaapkamer door de keuring?

Voor je gezondheid is het belangrijk om je bed zo nu en dan onder de loep te nemen en te controleren of alle onderdelen nog in goede staat zijn. Maar hoe weet je of bijvoorbeeld het matras aan vervanging toe is?

Afbeelding

Ga met ons mee op reis naar het bed van je dromen!

Een eigen, uniek slaapsysteem en slaapklimaat vormen een bed dat met geen ander te vergelijken valt. Uw adviseur neemt u mee op reis naar het bed van je dromen. Want iedereen verdient Slaap. Punt!

Afbeelding

Tandpastatablet is rentmeesterschap van de toekomst

Als je bij wil dragen aan een betere wereld, moet je aantrekkelijke alternatieven verzinnen voor ongezonde en vervuilende producten die iedereen gebruikt.