31 maart 2022 om 09:46
Partnercontent

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Daarmee valt het buiten de verantwoordelijkheid van de ND-redactie.

Partnercontent
Slaapboulevard Kwakernaat

Komt jouw slaapkamer door de keuring?

Voor je gezondheid is het belangrijk om je bed zo nu en dan onder de loep te nemen en te controleren of alle onderdelen nog in goede staat zijn. Maar hoe weet je of bijvoorbeeld het matras aan vervanging toe is? Je leest het in dit artikel!

1: Bedbodem

Een kwalitatieve bedbodem gaat gemiddeld 20 jaar mee. *


Lattenbodem: Bij de aankoop van een lattenbodem staan de latten bol, maar na jarenlang gebruik kunnen ze draag- en veerkracht verliezen. Staan de latten recht, zijn ze vervormd of zitten er scheuren in de kunststof kappen, dan is het tijd om na te denken over een nieuwe lattenbodem. Een hoge luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat de latten sneller doorhangen.

Spiraalbodem: Een spiraalbodem hoort een strak netwerk te hebben, zonder golven, en biedt voldoende weerstand.

Schotelbodem: De schotels in een schotelbodem kunnen onafhankelijk naar beneden bewegen (ingedrukt worden). Als de schotels niet meer terugveren, wat het snelst in het heupgedeelte het geval is, is de bodem aan vervanging toe.

2: Matras 

Een matras gaat ongeveer 10 jaar mee. Een topmatras ongeveer 5 jaar. *


Hoe kun je de staat van jouw matras controleren? Plaats twee vuisten in het midden van het matras. Begin bij het hoofdeind en werk naar het voeteinde toe. Plaats de vuisten in het matras en voel hoeveel tegendruk je krijgt. Vooral de plek waar je heupen liggen is een kritisch punt, hier wordt namelijk de meeste tegendruk gegeven. 

Geeft het matras weinig tegendruk? Dan is er een grote kans dat je matras zijn beste tijd heeft gehad en dat er kuilvorming is ontstaan. Een topmatras kun je op dezelfde manier checken.

3: Hoofdkussen

Een hoofdkussen gaat ongeveer 3 jaar mee. * 


Drie jaar klinkt kort, maar door de hoeveelheid vocht en condensatie die ontstaat door het in- en uitademen, krijgt het hoofdkussen veel te verduren. Vocht is de grootste vijand van beddengoed en dus ook van je kussen. Door vocht verkleeft het materiaal waardoor het kussen aan veerkracht verliest.

Je kunt zien of jouw kussen aan veerkracht heeft verloren door het kussen dubbel te vouwen. Wanneer het kussen weer terugvalt in zijn originele vorm, is deze nog goed. Wanneer hij gevouwen blijft, is hij toe aan vervanging. Bij een donzen/veren kussen kun je dit testen door het kussen op je handpalm te leggen. Wanneer de hoeken gaan hangen, is het kussen zijn veerkracht verloren en is het tijd voor een nieuwe.

4: Dekbed

Een dekbed gaat ongeveer 7 tot 8 jaar mee. *


Heb je het vaak koud onder de dekens? Een goed dekbed neemt ‘s nachts vocht op en laat dit overdag weer los. Maar zodra jouw dekbed aan vervanging toe is, neemt het isolatievermogen af en kan het zijn dat je het sneller koud hebt. Ook kan het dekbed na jaren platter worden. Probeer je je dekbed op te schudden, maar blijft deze plat? Dan heeft het materiaal waarschijnlijk haar veerkracht verloren. Voordat je jouw dekbed direct bij het vuilnis gooit, is het verstandig om deze eerst te wassen** en een tennisbal mee te laten draaien in de machine. Deze slaat het dekbed los en verdeelt de vulling. Is het dekbed hierna nog steeds plat? Dan is deze aan vervanging toe.

*Gemiddelde levensduur bij normaal gebruik.

**Bekijk altijd het label om erachter te komen óf en hoe je jouw dekbed moet wassen.

Vraag nu aan: Gratis BeddenCheck


Twijfel je of kom je er niet helemaal uit? Laat de slaapspecialisten van Slaapboulevard Kwakernaat een vrijblijvende en deskundige controle op jouw huidige bed uitvoeren. Helemaal gratis en ongeacht waar je dit bed hebt aangeschaft! * Meer informatie en een afspraak aanvragen, kan hier.

Hoe ziet een BeddenCheck eruit? De slaapadviseur zal het volgende inventariseren:

  • Welke slaapklachten heb je?

  • Wat zijn jouw persoonlijke voorkeuren? 

  • Voldoet jouw bed nog aan de huidige situatie?

  • Klopt de combinatie van jouw slaapsysteem?

  • Heeft de slaapkamer een gezond slaapklimaat?

*Binnen de regio van Slaapboulevard Kwakernaat: regio Rotterdam en Drechtsteden. Kijk op de website voor meer informatie.

Interesse?
Slaapboulevard.nl

Afbeelding

Coöperatief investeren met oog voor de toekomst

Investeringsfonds Tech Food en Health Holland (TFH) is 2023 goed begonnen. CEO Nick Jacobs verwacht dat het een impactvol kwartaal en jaar wordt met veelbelovende investeringen en stabiele investeerdersprofielen.

Afbeelding

Een uitvaartonderneming leiden met Christelijke toewijding. Bij Hess doen ze dat al sinds 1912

Christelijke toewijding in uitvaarten is meer dan een slogan. Het is een beleving die Hess uitvaartzorg zelf wil bieden. ‘Omdat wij denken dat je een uitvaart niet kunt vormgeven wanneer het je hart niet heeft.’

Afbeelding

‘WIJ MAKEN BEWUSTE KEUZES, PASSEND BIJ GOED RENTMEESTERSCHAP’

Geld. Al snel kan het ongemakkelijk voelen om erover te praten. Ook al is het verdiend of gegund. Het team van FlexxInvestments voelt dat haarfijn aan.

Afbeelding

‘De NPV probeert het maatschappelijk debat bij te sturen vanuit Bijbels perspectief’

De informatieavonden bezoeken ze graag, maar ook de bijdrage van de NPV aan het publieke debat vinden ze erg waardevol. ‘Het is goed om vanuit Bijbels perspectief te strijden voor de zorg voor het leven’

Afbeelding

God bracht Janneke (50) en Pim (52) via SamenChristen bij elkaar

‘Hoe het gevoel van verdriet en gebrokenheid plaats maakt voor verwondering’ . Janneke en Pim hebben allebei een scheiding doorgemaakt. Naast schaamte tegenover God, was er het gevoel van verdriet en gebrokenheid.

Afbeelding

Op eigen benen

Zondag is het Palmpasen: de slotzondag van de veertigdagentijd en de openingsdag naar de Stille Week. Veel mensen wijden deze periode aan inkeer en nadenken..

Afbeelding

Ontwikkelingshulp is nooit vergeefs, dankzij Pasen

De christenen in de vroege kerk lazen tijdens het paasfeest altijd uit Genesis 1.Wat er met de opstanding van Jezus gebeurde, zo beseften zij, had alles te maken met wat er bij de schepping was gebeurd.

Afbeelding

‘Wij willen geen hulp, maar kansen’

Het beeld is klassiek. Iemand heeft honger. Wat doe je dan? Geef je een vis? Of een hengel? Noodhulp is soms nodig, maarduurzame hulp zet veel meer zoden aan de dijk.

Afbeelding

Komt jouw slaapkamer door de keuring?

Voor je gezondheid is het belangrijk om je bed zo nu en dan onder de loep te nemen en te controleren of alle onderdelen nog in goede staat zijn. Maar hoe weet je of bijvoorbeeld het matras aan vervanging toe is?