*

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Daarmee valt het buiten de verantwoordelijkheid van de ND-redactie.

Partnercontent

Gerald Troost over nieuwe programma Overwinnaars: ‘Hoe diep je nood ook is, er is altijd hoop.’

In het nieuwe programma Overwinnaars gaat zanger en presentator Gerald Troost in gesprek met vier mensen die uit diepe dalen zijn geklommen.  Ze kampten met verslaving, criminaliteit of psychische problemen en vertellen hoe ze met God een positieve wending in hun leven konden aanbrengen. Stuk voor stuk helpen ze nu ook anderen die nog midden in de moeilijkheden zitten. Gerald: ‘Soms kan het frustrerend zijn, maar de kracht van gebed is groot.

’Overwinnaars is gemaakt door New Faith Network in samenwerking met de christelijke ggz-instelling De Hoop. Gerald Troost is daar sinds een jaar werkzaam, op de afdeling Ambulante Thuisbegeleiding. Dat doet hij met veel plezier. ‘Ik heb echt hart voor mensen. Ik vind het heel bijzonder om mensen thuis op te zoeken en hen te begeleiden bij de processen waar ze doorheen gaan.’ Eerder presenteerde Gerald het programma Liefde van mijn leven bij New Faith Network. ‘Toen het idee opkwam om een programma te maken met De Hoop, was ik daarom gelijk enthousiast’.


Gerald Troost 

Strijd tussen licht en duister. 

In het programma horen we de indrukwekkende getuigenissen van Sergej, Monica, Rick en Peter. ‘De gasten vertellen veel van hun levensverhaal. Je merkt dat er in hun jeugd vaak al dingen gebeurd zijn die bijdragen aan hun verslaving of psychische problemen.’ Toch ligt in Overwinnaars de nadruk niet op de problemen, maar op het herstel daarvan door God. ‘Dat is zo inspirerend om te horen. Met hulp van God buigen ze hun nood om tot iets moois waarmee ze anderen weer verder kunnen helpen. Eén van hen stuurt nu bijvoorbeeld mensen aan in de verslavingszorg. Weer een ander gaat bij scholen langs om zijn verhaal te doen. Ik vind het heel bijzonder om Gods veranderende kracht zo duidelijk te zien in hun levens.’ Het viel Gerald op dat er altijd mensen in hun leven zijn die voor hen bleven bidden, zonder op te geven. ‘Ik werk zelf met verslaafde mensen en het is niet altijd makkelijk om vol te houden. Soms kan het frustrerend zijn, maar de kracht van gebed is groot.’ 


De gesprekken met de gasten maakten veel indruk op Gerald. ‘Ik merkte heel duidelijk hoe zij te maken hadden met de strijd tussen licht en duister.’ Hij schreef hierover ook een lied, getiteld ‘Goede Strijd’. Daarin zingt hij: ‘Keer je naar Mijn licht en Mijn goedheid. Vul je met genade en waarheid. Niets houdt Mij tegen. Ik geef jou Mijn zegen.’ Door het maken van Overwinnaars is Gerald weer bevestigd in zijn geloof en vertrouwen in God. ‘Hoe diep je nood ook is, er is altijd hoop. God is er altijd. Als we Hem toelaten in ons hart, kan Hij ons veranderen en kan Hij ons tot zegen laten zijn voor anderen. ’Alle afleveringen van Overwinnaars zijn nu te zien op New Faith Network.

Partnercontent

meer ‘Partnercontent’

advertentie