26 november 2020 om 03:00
Partnercontent

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Daarmee valt het buiten de verantwoordelijkheid van de ND-redactie.

Partnercontent
Hans Corssmit

Beleggen in bijzondere whisky

Tot 2007 bevond whisky zich nog in de marge van de financiële beleggingswereld. Interessant voor een select groepje liefhebbers. Inmiddels is daar verandering in gekomen.

Whisky, en dan vooral bijzondere Scotch single malt, is een volwaardig alternatief voor de serieuze belegger die op zoek is naar een stabiel rendement. En dat is niet zonder reden.

Spektakel onder de hamer

Londen, oktober 2019. Een 60 jaar oude Macallan uit 1926 wordt geveild voor 1,5 miljoen pond. Veel meer dan de geschatte 350.000 tot 450.000 pond. Exclusieve whisky als belegging stond in één klap op de kaart bij een breed publiek.

Tijd is geld

Hoe langer een whisky rijpt, hoe meer de waarde toeneemt. Een 15 jaar oude single malt whisky van een gerenommeerde Schotse distilleerderij kost ongeveer 40 euro. Voor diezelfde whisky, maar dan 18 jaar oud, is de consument bereid 65 euro neer te tellen. Maar die van 40 jaar oud gaat voor 3.500 euro over de toonbank.

Opvallend is dat de waarde van whisky vanaf een leeftijd van 30 jaar exponentieel toeneemt. Whisky heeft tijd nodig om waardevol te worden. Dit is ook de reden dat bijzondere Schotse single malt een stabiele performance laat zien. Een gestage groei met weinig uitschieters naar beneden.

Beleggen in whisky? Laat u goed informeren

Ook bij een investering in whisky geldt dat u zich van tevoren goed moet informeren over rendementen en risico’s. Download daarom het prospectus via www.scotchwhiskyinternational.com. Hier vindt u ook het prospectus over Vermogensbeheer.

Afbeelding

‘WIJ MAKEN BEWUSTE KEUZES, PASSEND BIJ GOED RENTMEESTERSCHAP’

Geld. Al snel kan het ongemakkelijk voelen om erover te praten. Ook al is het verdiend of gegund. Het team van FlexxInvestments voelt dat haarfijn aan.

Afbeelding

‘De NPV probeert het maatschappelijk debat bij te sturen vanuit Bijbels perspectief’

De informatieavonden bezoeken ze graag, maar ook de bijdrage van de NPV aan het publieke debat vinden ze erg waardevol. ‘Het is goed om vanuit Bijbels perspectief te strijden voor de zorg voor het leven’

Afbeelding

God bracht Janneke (50) en Pim (52) via SamenChristen bij elkaar

‘Hoe het gevoel van verdriet en gebrokenheid plaats maakt voor verwondering’ . Janneke en Pim hebben allebei een scheiding doorgemaakt. Naast schaamte tegenover God, was er het gevoel van verdriet en gebrokenheid.

Afbeelding

Op eigen benen

Zondag is het Palmpasen: de slotzondag van de veertigdagentijd en de openingsdag naar de Stille Week. Veel mensen wijden deze periode aan inkeer en nadenken..

Afbeelding

Ontwikkelingshulp is nooit vergeefs, dankzij Pasen

De christenen in de vroege kerk lazen tijdens het paasfeest altijd uit Genesis 1.Wat er met de opstanding van Jezus gebeurde, zo beseften zij, had alles te maken met wat er bij de schepping was gebeurd.

Afbeelding

‘Wij willen geen hulp, maar kansen’

Het beeld is klassiek. Iemand heeft honger. Wat doe je dan? Geef je een vis? Of een hengel? Noodhulp is soms nodig, maarduurzame hulp zet veel meer zoden aan de dijk.

Afbeelding

Komt jouw slaapkamer door de keuring?

Voor je gezondheid is het belangrijk om je bed zo nu en dan onder de loep te nemen en te controleren of alle onderdelen nog in goede staat zijn. Maar hoe weet je of bijvoorbeeld het matras aan vervanging toe is?

Afbeelding

Ga met ons mee op reis naar het bed van je dromen!

Een eigen, uniek slaapsysteem en slaapklimaat vormen een bed dat met geen ander te vergelijken valt. Uw adviseur neemt u mee op reis naar het bed van je dromen. Want iedereen verdient Slaap. Punt!

Afbeelding

Tandpastatablet is rentmeesterschap van de toekomst

Als je bij wil dragen aan een betere wereld, moet je aantrekkelijke alternatieven verzinnen voor ongezonde en vervuilende producten die iedereen gebruikt.