op de korrel

Nieuws
In deze satirische rubriek neemt het Nederlands Dagblad wekelijks de actualiteit 'op de korrel'.
redactie nd
zaterdag 9 mei 2015 om 03:00

David Cameron blijft bij de club United Kingdom. De afgelopen weken werd volop gespeculeerd over zijn vertrek, maar de rechter vleugelverdediger heeft nu toch voor vijf jaar bijgetekend.

Minister Henk Kamp onderzoekt een verbod voor FC Groningen om in het bekertoernooi uit te komen. Het risico op aardbevingen is te groot.

Op sportscholen in Rotterdam is plotseling veel belangstelling voor een onderdeel van freerunning, waarbij je oefent in springen over een hoogte van 1,20 meter. Deelnemers hebben ook al gevraagd of de lat binnenkort hoger kan worden gelegd.

Christenen gaan Pasen in de toekomst wereldwijd op dezelfde dag vieren. Religieuze leiders hebben afgesproken hiermee te beginnen als Pasen en Pinksteren op één dag vallen.

Het Turkse ministerie van Cultuur verlangt voortaan van restaurateurs, dat zij als kind Ministeck hebben gespeeld. Zij moeten dit met fotomateriaal van enige werkstukken kunnen aantonen.

Steeds meer particuliere automobilisten belanden op de spoedeisende hulp met een leasebreuk.

Rechtgezet: de foto van het Bevrijdingsfestival in Zwolle (ND 6 mei, pagina 1) is mogelijk gemaakt tijdens de celebration van Soul Survivor in Putten (ND 4 mei, pagina 4).

Het weerbericht voor Wereld-Anti-Dieetdag: hier en daar een eetbui.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Lerarenbeurs komend schooljaar verlengd en verhoogd, meldt OCW

Leraren en docenten die een opleiding willen volgen aan een hogeschool of universiteit kunnen ook volgend schooljaar gebruikmaken van de zogeheten lerarenbeurs.

Afbeelding

Winst Brabantia stijgt door minder flexwerkers

Brabantia, fabrikant van onder meer prullenbakken en broodtrommels, heeft vorig jaar meer winst gemaakt dan in 2022. Consumenten kochten volgens topman Tijn van Elderen net zoveel producten als het jaar daarvoor, ondanks dat het bedrijf uit het Noord-Brabantse Valkenswaard zijn..

Afbeelding

Mercedes-Benz aansprakelijk gesteld in sjoemeldieselzaak

De rechter in Duitsland heeft autoconcern Mercedes-Benz Group aansprakelijk gesteld in een zaak die bezitters van sjoemeldiesels hadden aangespannen. Het toenmalige Daimler zou jarenlang software in dieselauto's hebben geïnstalleerd.

Afbeelding

Kamer wil snel debat over Russisch geld naar Nederlandse politici

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een verzoek van PVV-leider Geert Wilders om in debat te gaan over Russische geldstromen naar Nederlandse politici.

Afbeelding

Aantal huizen met nieuwe huurder is hard gedaald

Het aantal huizen dat een nieuwe huurder kreeg is vorig jaar hard gedaald, melden makelaarsvereniging NVM en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL).

Afbeelding

Take-Two koopt maker schietspel Borderlands

Gamebedrijf Take-Two Interactive Software, bekend van onder meer Grand Theft Auto, neemt spelletjesontwikkelaar Gearbox Entertainment over. Gearbox is vooral bekend van het populaire schietspel Borderlands.