Niet wijken voor vreemdelingenhaat

Door een – vermoedelijk aangestoken – brand kunnen veertig vluchtelingen in mei niet terecht in het opvangcentrum in het Duitse dorp Tröglitz. Tien van hen worden ondergebracht in particuliere woningen, de andere dertig zullen moeten wachten.
Door een – vermoedelijk aangestoken – brand kunnen veertig vluchtelingen in mei niet terecht in het opvangcentrum in het Duitse dorp Tröglitz. Tien van hen worden ondergebracht in particuliere woningen, de andere dertig zullen moeten wachten. | beeld ap / Hendrik Schmidt nd.nl
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

In plaats van veertig vluchtelingen, komen er voorlopig slechts tien naar het Duitse dorp Tröglitz. De reden: het centrum waar ze zouden worden opgevangen, is ernstig beschadigd door een brand, die vrijwel zeker werd aangestoken.

Algemeen wordt aangenomen dat de brand van zaterdag het werk was van rechtsextremisten. Die protesteren al wekenlang tegen de komst van de vreemdelingen. Het opvangcentrum, dat twaalf woningen telt, was net opgeknapt en de vluchtelingen werden in mei verwacht.

Götz Ulrich, districtscoördinator voor de opvang van vluchtelingen, houdt vast aan de komst van de geplande …
Dit is 14% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?