¦ndmeedenken

Nieuws
Denk mee met de redactie! Geef ons uw mening, ideeën en tips of breng ons in contact met anderen of uzelf om iets te vertellen over deze onderwerpen:
-
dinsdag 7 april 2015 om 03:00
¦ndmeedenken
¦ndmeedenken

?? Sterfbedverhalen over de oorlog

Zeventig jaar na de bevrijding vallen steeds meer ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog weg. Vaak komen in de laatste jaren van het leven nog verhalen los over deze ingrijpende bezettingsjaren. Voor een artikel rond 4 mei zoeken we naar dit soort verhalen. Wat hebben uw (groot)ouders verteld wat eerst verzwegen bleef? En hoe heeft de oorlog het familieleven beïnvloed? Hielpen de laatste verhalen dit te begrijpen?

 

?? Wedstrijdsjoelen in zwaar weer

De Algemene Nederlandse Sjoelbond maakt zich zorgen over het dalende aantal competitieve sjoelers. De sjoelbond is bang dat de sport alleen als spelletje overleeft en start daarom in mei een grootscheepse ledenwerfcampagne. Sjoelt u nog bij een club of in andere vorm in competitieverband? Dan zijn wij op zoek naar uw verhaal. Wat is de charme van het sjoelen en moet het volgens u een sport blijven?

 

?? Doorbreken na je vijftigste

Het Nederlands Dagblad zoekt mensen die na hun vijftigste heel ander werk zijn gaan doen en daarin mooie dingen neerzetten. Bijvoorbeeld iemand die jarenlang werknemer is geweest en na zijn vijftigste een bedrijf heeft opgezet in een andere sector, of zijn talenten met succes inzet voor een goed doel. Geldt dit voor u, of kent u iemand voor wie dit geldt, mail dan naar meedenken@nd.nl. Wij zijn benieuwd naar uw verhaal en ervaringen.

 

?? Aan wie heb je steun bij het opvoeden?

Zit jij als opvoeder ook weleens met de handen in het haar? Hoe moet je deze situatie nu weer aanpakken? Die opvoedingswanhoop is waarschijnlijk geen enkele ouder vreemd. Wie bel jij op dat soort momenten? Je moeder? Een vriend? Of juist die wijze oudere man? En welke gouden opvoedtip zul jij nooit vergeten? Voor een foto- en interviewserie zoeken wij opvoeders en hun steunpilaar in barre tijden. Laat het weten als je mee wilt doen.

 

?? Jouw foto’s op Instagram

Ben je actief op Instagram, de mobiele app om foto’s te maken, te bewerken en te delen? Maak je foto’s van je dagelijks leven en deel je die via Instagram? Het Nederlands Dagblad wil jou dan graag volgen. In de bijlage Leven plaatsen we wekelijks de mooiste Instagramfoto’s van een van de lezers. Graag horen we je accountnaam, zodat we je kunnen volgen. Wie weet, verschijnt jouw foto dan op woensdag in de krant.

 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Acht jaar cel voor doodrijden gezin in Rotterdam

De 30-jarige Suraj A. uit Den Haag is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor het veroorzaken van het dodelijke ongeluk dat op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam een gezin het leven kostte.

Afbeelding

Oorlogskabinet Israël weer bijeen om aanpak Iran te bespreken

Het Israëlische oorlogskabinet komt dinsdag bijeen. Er wordt dan opnieuw overlegd over hoe gereageerd moet worden op de grote Iraanse drone- en raketaanval van afgelopen weekend, zegt een ingewijde tegen Reuters.

Afbeelding

Kabinet wil door met verbod contante betalingen boven 3000 euro

Het demissionaire kabinet wil door met de invoering van een verbod op contante betalingen boven de 3000 euro. De Tweede Kamer besloot vorig jaar de antiwitwaswet waar dat deel van uitmaakt, pas te behandelen als er een nieuw kabinet zit.

Afbeelding

Eindhoven Airport rekent op grote drukte in meivakantie

Eindhoven Airport rekent op flinke drukte met vakantiegangers in de meivakantie. Volgens de luchthaven worden dagelijks tussen de 20.000 en 24.000 vertrekkende en aankomende passagiers verwacht. De drukste dagen zijn dan de vrijdag, zondag en maandag.

Afbeelding

Denen in actie om kunst te redden uit brandende beurs Kopenhagen

In Denemarken worden verwoede pogingen gedaan om kunst en historische voorwerpen te redden uit het brandende historische beursgebouw in Kopenhagen. De hulpdiensten, werknemers van de Kamer van Koophandel en passanten helpen bij het wegdragen van schilderijen en andere werken.

Afbeelding

VNG wil duidelijkheid van Van der Burg over urgentie asielopvang

De herhaalde oproep van demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) voor extra opvangplekken voor asielzoekers roept volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) "veel vragen" op over de urgentie en de verantwoordelijkheid van gemeenten.