Zet vol in op preventie verzuim

Werkgevers die aantoonbaar veel doen aan verzuimpreventie, betalen straks weer evenveel premie als zij die er niets aan doen om de arbeidsomstandigheden van hun werknemers te verbeteren. Opinie
Werkgevers die aantoonbaar veel doen aan verzuimpreventie, betalen straks weer evenveel premie als zij die er niets aan doen om de arbeidsomstandigheden van hun werknemers te verbeteren. | beeld anp / Toussaint Kluiters
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Op het gebied van de sociale zekerheid maakt de nieuwe coalitie een grote denkfout. Straks zijn we weer terug in de tijden van een torenhoog aantal arbeidsongeschikten.

Het nieuwe kabinet geeft in het regeerakkoord aan dat het inzetbaar blijven van werknemers een primaire verantwoordelijkheid is van werkgevers en werknemers. De overheid zorgt voor de noodzakelijke randvoorwaarden, door ‘een leven lang leren’ centraal te stellen.

Focus op toekomstige inzetbaarheid is absoluut een goede zaak. Op een belangrijk punt maakt de regering echter een cruciale denkfout: de ­verplichte collectieve verzekering voor de WGA, de regeling voor gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers.

uitkeringen

Op dit moment betalen werkgevers tien jaar lang de WGA-uitkeringen die aa …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?