Wie wil er nu nog carnivoor zijn?

Opinie

De berichten over de onhygiënische slachterijen en het veel te hoge tempo waarin de slagers hun werk moeten doen, zullen de vleeseters onder ons vermoedelijk stevig aan het denken hebben gezet. Zo kan het niet doorgaan. In het belang van de consumenten en ook vanuit het welzijn van het voor de consumptie bestemde dier gezien, zijn strikte normen bij het slachten van de dieren en het verwerken van hun vlees een noodzaak.

In supermarkten ligt het vlees als vleesproduct in de koeling of het hangt als worst in het rek. Het is verwerkt tot iets dat aantrekkelijk is, dat door toegevoegde specerijen en smaakstoffen niet meer onaangenaam ruikt en dat vooral niet meer in verband lijkt te staan met de handelingen van het slachten en uitbenen, die aan de fatsoenering tot consumptieobject voorafgingen. Wie loopt het water niet in de mond bij het zien van zon heerlijke Italiaanse salami? De aanblik van een geplukte kip met afgehakte poten is dan een geheel ander verhaal. Doorgaans verdoezelen wij de oorsprong van o …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?