Wie ligt er nog wakker van al die doden op zee?

Een rubberboot met migranten nadert de kust van het Griekse eiland Lesbos. Die gaan het waarschijnlijk wel halen – zij wel. Opinie
Een rubberboot met migranten nadert de kust van het Griekse eiland Lesbos. Die gaan het waarschijnlijk wel halen – zij wel. | beeld ap / Santi Palacios
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Europa was lange tijd kampioen mensenrechten. Nu hoor je bijna alleen nog het gejammer over de stroom vluchtelingen die binnenkomt.

Vorige week werd bekend (uit cijfers van de Internationale Organisatie voor Migratie IOM) dat dit jaar al veel meer vluchtelingen op weg naar Europa zijn verdronken dan vorig jaar (ND 3 augustus).

Vorig jaar verdronken in de eerste zeven maanden bijna drieduizend wanhopige ontheemden. Dit jaar is dat aantal over de periode 1 januari t/m 31 juli al meer dan vierduizend! Een stijging van maar liefst 26 procent!

Volgens de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR hebben sinds 2014 al meer dan tienduizend van huis en haard verdreven medemensen hun vlucht naar een nieuwe toekomst niet overleefd.

Van zu …
Dit is 16% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?