Wat ISIS met christenen doet, is genocide

<p>Een halfverbrande Christus-icoon bij een Grieks-orthodoxe kerk in Maaloula, een oude christelijke stad in de buurt van Damascus.</p> Opinie

Een halfverbrande Christus-icoon bij een Grieks-orthodoxe kerk in Maaloula, een oude christelijke stad in de buurt van Damascus.

| beeld ap / Pavel Golovkin
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zijn de gruweldaden van ISIS tegen christenen genocide? De Amerikaanse regering moet deze vraag deze week beantwoorden. De feiten spreken voor zich. Toch schuilt er een moreel gevaar in de campagne van veel Amerikaanse kerken om op deze manier christenen in Irak en Syrië te helpen.

‘Meneer de president: de daden van ISIS in het Midden-Oosten zijn een genocide. Zeg dat dan ook!’ Met deze emotionele oproep probeert de voormalige Amerikaanse ambassadeur bij de Mensenrechtencommissie van de VN, Ken Blackwell, de regering-Obama over de streep te halen om te verklaren dat ISIS genocide pleegt tegen christenen.

Blackwells oproep is een van de vele die in de afgelopen dagen door allerlei christelijke organisaties en kerken in de VS zijn gedaan.

De Amerikaanse regering zou niet de eerste zijn. Het Huis van Afgevaardigden heeft de ‘wreedheden tegen christenen en andere etnische …
Dit is 9% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?