Vrij van angst – leren leven van genade

De deelnemers aan het rondetafelgesprek over Reformatie en angst: Sanne van Grafhorst, Peter Bergwerff, Govert Buijs, Jan Schippers en Willem Visscher Opinie
De deelnemers aan het rondetafelgesprek over Reformatie en angst: Sanne van Grafhorst, Peter Bergwerff, Govert Buijs, Jan Schippers en Willem Visscher | beeld rd / Henk Visser
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

De Duitse monnik Maarten Luther deed 500 jaar geleden een grote ontdekking: de genade van God. Voor dood en oordeel hoefde hij niet meer bang te zijn, al bleven er aanvechtingen bestaan. Bevrijding van angst – wat betekent dat voor christenen vandaag?

Over die vraag gaan Willem Visscher (predikant Gereformeerde Gemeente Amersfoort), Jan Schippers (directeur wetenschappelijk instituut voor de SGP), Peter Bergwerff (oud-hoofdredacteur Nederlands Dagblad), Sanne van Grafhorst (redacteur buitenland Nederlands Dagblad) en Govert Buijs (bijzonder hoogleraar christelijke filosofie) met elkaar in gesprek.

Natuurlijk, iets van angst en onzekerheid herkennen ze wel in hun eigen leven. ‘Ik denk dat niemand helemaal vrij van angst is’, zegt Van Grafhorst. ‘Maar angst is misschien wel een groot woord. Je kunt tegen dingen opzien.

Door …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?