'Voltooid leven' en de dood als verleider

Een beeld van 4 februari: minister Schippers, commissievoorzitter Paul Schnabel en minister Van der Steur op weg naar de presentatie van het rapport Voltooid leven. De kabinetsbrief had ook zonder dat rapport geschreven kunnen zijn. Opinie
Een beeld van 4 februari: minister Schippers, commissievoorzitter Paul Schnabel en minister Van der Steur op weg naar de presentatie van het rapport Voltooid leven. De kabinetsbrief had ook zonder dat rapport geschreven kunnen zijn. | beeld anp / Koen van Weel
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het schokkende van de kabinetsbrief over voltooid leven is misschien nog niet eens het standpunt zelf. Maar dat het kabinet de moeite niet neemt om de cruciale vragen te bespreken.

Tot ieders verbazing kwam de ‘Commissie Voltooid Leven’ op 4 februari van dit jaar met een unaniem advies: handhaaf de bestaande euthanasiewetgeving en maak geen nieuwe wet om hulp bij zelfdoding mogelijk te maken. Zelfs kwam de commissie nog met adviezen om de huidige wetgeving aan te scherpen.

Deze ‘commissie van wijzen’ was in 2014 door de ministers van Volksgezondheid en Justitie ingesteld, om te adviseren over hulp bij zelfdoding voor mensen die hun leven voltooid achten.

Het kabinet reageert in zijn brief van 12 oktober kort op het advies van de commissie-Schnabel (zo genoemd naar haa …
Dit is 9% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?