Vijf verzoeken aan onze premier

Gemeenten voelen er niks voor jarenlang uitkeringen te verstrekken aan mensen die willen en kunnen werken maar nog niet de juiste papieren hebben. Opinie
Gemeenten voelen er niks voor jarenlang uitkeringen te verstrekken aan mensen die willen en kunnen werken maar nog niet de juiste papieren hebben. | beeld anp / Piroschka van de Wouw
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het wordt de hoogste tijd dat onze premier Mark Rutte zich persoonlijk gaat inzetten voor een optimale opvang van de vluchtelingen in de gemeenten.

Het afgelopen halfjaar hebben veel gemeenten zich ingezet voor de opvang van vluchtelingen. Ook de gemeenten waarin wij raadslid zijn. We waren daarom aanwezig op inspraakavonden en discussieerden op verjaardagen en in de sportkantine. We staken onze nek uit op sociale media en op wijkbijeenkomsten.

Sommige van onze wethouders en burgemeesters werden bedreigd en soms wijzelf ook. We ontmoetten de afgelopen maanden stadgenoten die zich willen inzetten voor mensen die op de vlucht zijn. En stadgenoten die zorgen hadden. Er zijn makkelijkere tijden om raadslid te zijn.

uitgescholden

Het afgelo …
Dit is 10% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?