Taalles voor Rotterdamse voorgangers is voor het CDA geen verplichting

Terecht vroeg burgemeester Aboutaleb zich een aantal jaar geleden bij de opening van een moskee af waarom de bouw van een moskee wel kon worden gefinancierd, maar de imam niet op taalles werd gestuurd. Opinie
Terecht vroeg burgemeester Aboutaleb zich een aantal jaar geleden bij de opening van een moskee af waarom de bouw van een moskee wel kon worden gefinancierd, maar de imam niet op taalles werd gestuurd. | beeld anp / Jerry Lampen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Door een gebrekkige beheersing van het Nederlands staat een kwetsbaar deel van de Rotterdammers op afstand van de samenleving. Een voorganger die goed Nederlands spreekt, is dan zeer welkom.

Het CDA in Rotterdam wil voorgangers die nog geen Nederlands spreken gratis taalles aanbieden op voorwaarde dat zij na vier jaar in het Nederlands voorgaan (Nederlands Dagblad 5 maart 2018). Madelon Grant, oud-directeur van de koepelorganisatie van internationale en migrantenkerken in Rotterdam, is tegen dat voorstel.

Het CDA wil dat alle in deze stad aanwezige voorgangers Nederlands kunnen spreken. Beheersing van de Nederlandse taal is essentieel om mee te kunnen doen aan de samenleving en daarmee ook in het belang van voorgangers en gemeenteleden.

Met Grant deel ik de opvatting dat interna …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?