Sushi voor de ziel in kerkgebouw

Een bezoek aan de Dominicanenkerk in Zwolle levert volgens een onderzoek voor 70 procent van de bezoekers rust op; 52 procent van de bezoekers die zelf niet gelovig zijn, ervaren er verwondering. De kerkdeuren moeten open. Opinie
Een bezoek aan de Dominicanenkerk in Zwolle levert volgens een onderzoek voor 70 procent van de bezoekers rust op; 52 procent van de bezoekers die zelf niet gelovig zijn, ervaren er verwondering. De kerkdeuren moeten open. | beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Hoe kan het dat zingeving volop in de aandacht staat, maar kerkgebouwen massaal sluiten? Het is tijd om zonder schaamte de kerkdeuren te openen en de welwillende buitenstaander binnen te laten.

Loop op een doordeweekse dag door Zwolle en je vindt er tal van prachtige kerken. Ze zijn omgebouwd tot appartementencomplex, boekhandel of sushirestaurant – maar is God er nog te vinden? Is de eerste associatie van mijn peuterdochter straks sushi, wanneer zij een kerk ziet?

We praten wat af over het antwoord op kerkverlating. Met de identiteit als heet hangijzer. Het lijkt alsof je als kerk je identiteit moet verkopen of verdedigen, door te vertellen hoe geweldig je bent of door buitenstaanders aan te vallen.

Het openstellen van het kerkgebouw geeft de gelegenheid in contact te komen met me …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?