Survivaltips voor Republikeinen

De Republikeinse Congresvoorzitter Paul Ryan ontmoet kiezers, op campagne in de staat Wisconsin. In november wordt behalve de president ook een nieuw Congres gekozen. Opinie
De Republikeinse Congresvoorzitter Paul Ryan ontmoet kiezers, op campagne in de staat Wisconsin. In november wordt behalve de president ook een nieuw Congres gekozen. | beeld the journal times via ap / Gregory Shaver
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De Republikeinen in de VS moeten de realiteit accepteren: Donald Trump wordt hun kandidaat en Hillary Clinton wordt president. En nu moet de partij zichzelf van de ondergang zien te redden.

Het vooruitzicht dat de miljardair Donald Trump de presidentskandidaat voor de Republikeinse partij wordt, vervult veel conservatieve denkers met afschuw. Bill Kristol, hoofdredacteur van The Weekly Standard, onderneemt sinds enkele weken verwoede – en tot nog toe vergeefse – pogingen om vooraanstaande Republikeinen te bewegen zich als onafhankelijk kandidaat verkiesbaar te stellen.

Het heeft heel veel voeten in de aarde om nog een nieuwe conservatieve partij op te richten, die voor zo’n kandidatuur nodig is. Maar belangrijker is dat er niemand is die deze rol kan vervullen.

Als er iemand w …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?