Stille ramp dreigt in Bangladesh

Slachtoffers van overstromingen die een derde van Bangladesh onder water zetten, waden met rijstzakken door het water om in hun onder water gelopen huizen te komen. Opinie
Slachtoffers van overstromingen die een derde van Bangladesh onder water zetten, waden met rijstzakken door het water om in hun onder water gelopen huizen te komen. | beeld epa / Abir Abdullah
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Bangladesh haalt regelmatig de westerse pers door overstromingen. Daarachter voltrekt zich een stille ramp: de voedselvoorziening loopt groot gevaar.

Bangladesh, een dichtbevolkt land met 165 miljoen inwoners, heeft te kampen met steeds meer overstromingen, als gevolg van de wereldwijde temperatuurstijging. Ondanks de afspraken op de Klimaattop van Parijs, lijkt het er niet op dat er een einde komt aan de temperatuurstijging. Dat is zorgelijk voor de voedselzekerheid in Bangladesh. Er dreigt een ‘stille ramp’, met weinig aandacht in de media.

2017 was voor Bangladesh een desastreus jaar: 6,9 miljoen mensen zijn getroffen, en op het hoogtepunt was maar liefst een derde van het land overstroomd, met grote gevolgen voor de voedselzekerheid.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?