Sociale rol hoort thuis bij kerk

<p>Wat vrijwilligers uit kerken kunnen bieden, is naastenliefde en praktische hulp. Op de foto: vrijwilligers pakken in het hoofdkantoor van Unilever kerstpakketten in voor gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank.</p> Opinie

Wat vrijwilligers uit kerken kunnen bieden, is naastenliefde en praktische hulp. Op de foto: vrijwilligers pakken in het hoofdkantoor van Unilever kerstpakketten in voor gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank.

| beeld beeld anp / Jerry Lampen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Woensdag begint een driedaags Christelijk-Sociaal Congres over de kracht van verbondenheid. Het is mooi dat daar veel christelijke organisaties bij elkaar zijn. Maar hoe zit het met hun relatie met hun bron: de kerk?

Het Christelijk-Sociaal Congres werd in 1891 voor het eerst georganiseerd onder leiding van Abraham Kuyper. De uitdaging voor die tijd werd ‘de sociale kwestie’ genoemd: hoe komen we tot rechtvaardige verhoudingen tussen werkgevers en werknemers? Nu, 125 jaar later, komt het congres met het document De kracht van verbondenheid. Daarin wordt een visie geformuleerd voor de toekomst van de christelijk-sociale beweging.

Het document maakt een treffende en diepgravende analyse van de huidige tijd. Maar ik mis de vraag naar de legitimiteit van de beweging en daarmee van de christelijke organisaties …
Dit is 8% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?