Sluit de grens voor kernwapens

Zelfs mensen die vinden dat afschrikking met kernwapens de wereld veiliger maakt, zullen erkennen: de kernwapens die op vliegbasis Volkel (foto) staan, hebben geen enkele militaire waarde. Opinie
Zelfs mensen die vinden dat afschrikking met kernwapens de wereld veiliger maakt, zullen erkennen: de kernwapens die op vliegbasis Volkel (foto) staan, hebben geen enkele militaire waarde. | beeld anp / Robin van Lonkhuijsen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Meer dan tweederde van alle VN -lidstaten wil nú onderhandelen over een internationaal verbod op kernwapens. Nederland hoort daar niet bij. Minister Koenders wil ook geen nationaal verbod op kernwapens. Een gemiste kans.

Deze week behandelt de Tweede Kamer het burgerinitiatief ‘Teken tegen Kernwapens’. Meer dan 45.000 Nederlanders tekenden de oproep van Pax, het Nederlandse Rode Kruis en de ASN Bank om een nationaal verbod op kernwapens in te stellen.

Steun voor het burgerinitiatief komt onder andere van burgemeesters van zeer diverse gemeenten en politieke partijen, voorzitter van de Protestantse Kerk dominee Karin van den Broeke, rabbijn Awraham Soetendorp en theoloog des vaderlands bisschop Gerard de Korte.

gevaarlijk

Wereldwijd zijn er nog 15.350 kernwapens; 1800 daarvan kunnen binnen enkele minuten gel …
Dit is 12% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?