Samen met Belgen in de lucht

België maakt volgend jaar een keuze voor de opvolger van de F-16. Op de foto: een F-16 (boven) en  een F-35 tanken bij het KDC-10 tankvliegtuig tijdens een vlucht boven de Noordzee. Opinie
België maakt volgend jaar een keuze voor de opvolger van de F-16. Op de foto: een F-16 (boven) en een F-35 tanken bij het KDC-10 tankvliegtuig tijdens een vlucht boven de Noordzee. | beeld anp / ginopress b.v.
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

In Europa klinkt steeds luider de roep om defensiesamenwerking. Nederland en België werken al nauw samen op het gebied van de marine. Waarom niet ook een gezamenlijke luchtmacht vormen?

De Belgische en Nederlandse luchtmacht moeten hun krachten bundelen. Dit bepleitte recentelijk de Nederlandse commandant luchtstrijdkrachten, generaal Alexander Schnitger, in de Belgische krant De Standaard. Hij wil dat België net als Nederland kiest voor de Joint Strike Fighter (JSF) als opvolger van de F-16: ‘Waarom maken we niet van twee relatief kleine luchtmachten gewoon een grote luchtmacht?’ Een Belgische keuze voor de JSF zou de integratie ‘natuurlijk heel erg helpen’.

België maakt volgend jaar een keuze voor de opvolger van de F-16. Behalve Nederland …
Dit is 11% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?