Reclamespotje van Kerk in Actie is een noodzakelijke stomp in de maag

Een snipper met het oog van Jezus. Snippers die zijn bedoeld om te delen met de rest van de wereld. Dat wilde Kerk in Actie uitdragen met het reclamespotje waarin een afbeelding van Jezus werd verscheurd. Er kwam veel kritiek op. Opinie
Een snipper met het oog van Jezus. Snippers die zijn bedoeld om te delen met de rest van de wereld. Dat wilde Kerk in Actie uitdragen met het reclamespotje waarin een afbeelding van Jezus werd verscheurd. Er kwam veel kritiek op. | beeld youtube
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Kerk in Actie, de hulporganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland zond afgelopen weken een spotje uit waarin een afbeelding van Jezus werd verscheurd. Dit spotje schuurt aan alle kanten. En dat doet pijn! Maar is dat niet eigen aan Goede Vrijdag?

‘Ophef over reclamespotje Kerk in Actie’, kopten verschillende media deze week. Diverse klachten kwamen er binnen bij de Stichting Reclame Code, omdat de Protestantse Kerk zich schuldig zou maken aan ‘blasfemie’. Uitgerekend over een tv-spot van Kerk in Actie.

300 klachten

Ook bij de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk kwamen de afgelopen twee weken zo’n driehonderd reacties (voornamelijk klachten) binnen van leden en mensen van buiten de kerk die de spot niet konden rijmen met wat de kerk zou moeten leren. De kerk die Jezus verscheurt, dat is toch de wereld op z’n kop.

Velen voel …
Dit is 10% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?