Raadslid, de mooie kant telt

Als raadslid kun je kennis en ervaring inbrengen, en anderzijds leer je ook enorm veel, ontmoet je heel diverse personen en neem je kennis van veel interessante zienswijzen. Op de foto: een inspraakavond van de gemeente Den Haag. Opinie
Als raadslid kun je kennis en ervaring inbrengen, en anderzijds leer je ook enorm veel, ontmoet je heel diverse personen en neem je kennis van veel interessante zienswijzen. Op de foto: een inspraakavond van de gemeente Den Haag. | beeld anp / Bart Maat
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De werkdruk voor gemeenteraadsleden is groot. Maar dat weet je als je eraan begint. Je moet vooral de mooie kanten ervan zien, anders houd je het niet vol.

Driekwart van de zittende gemeenteraadsleden stelt zich volgend jaar opnieuw beschikbaar voor een volgende periode. Ondanks de werkdruk, het niveau van de gemeenteraad en de hoogte van de vergoeding. Dat waren de hoofdconclusies van het raadsledenonderzoek dat maandag door de NOS werd bekendgemaakt (ND 12 december).

Wat raadsleden positief waarderen, is dat ze wat voor hun gemeente kunnen bereiken, het contact met de inwoners en de sfeer in de fractie, zo blijkt uit het onderzoek.

De uitkomsten vind ik heel herkenbaar. Een gemeenteraadslid is niet zelden drie avonden per week op pad. Denk …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?