Publieke omroep moet diverser

Het is onbegrijpelijk dat de NPO wil bezuinigen juist op journalistiek (Brandpunt+, Tegenlicht, Zembla), geschiedenis (Andere tijden) of levensbeschouwing (Adieu God?, De kist). Tijs van den Brink is de interviewer in Adieu God?. Opinie
Het is onbegrijpelijk dat de NPO wil bezuinigen juist op journalistiek (Brandpunt+, Tegenlicht, Zembla), geschiedenis (Andere tijden) of levensbeschouwing (Adieu God?, De kist). Tijs van den Brink is de interviewer in Adieu God?. | beeld eo
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
In het debat over de publieke omroep gaat het om meer dan een paar programma’s of zenders meer of minder. Kernvraag is: wat voor land willen we zijn.

Het debat over de publieke omroep zal de komende weken weer oplaaien. Dat is niet omdat er een nieuw televisieseizoen voor de deur staat en nieuwe programma’s worden gepresenteerd. De oorzaak is dat er knopen moeten worden doorgehakt.

Inkomsten uit STER-reclames lopen terug en de overheid is vooralsnog niet van plan extra geld te investeren. Voor de vakantie werd al bekend dat de NPO op een aantal cruciale programma’s wil bezuinigen. De komende weken zullen ook kabinet en Tweede Kamer een positie innemen.

Er zijn goede redenen om zuinig te zijn op het huidige bestel. De belangrijkste reden i …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?