Paulus opponeert tegen Korinte

Behalve dat het een latere toevoeging is, is er nog een andere verklaring dat de ‘zwijgtekst’ van Paulus in 1 Korintiërs 14:34 niet van hem afkomstig is. Dat verklaart misschien ook de puntjes en dat streepje in een oud handschrift. Opinie
Behalve dat het een latere toevoeging is, is er nog een andere verklaring dat de ‘zwijgtekst’ van Paulus in 1 Korintiërs 14:34 niet van hem afkomstig is. Dat verklaart misschien ook de puntjes en dat streepje in een oud handschrift. | beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De ‘zwijgtekst’ over vrouwen in zijn eerste Korintiërs-brief is waarschijnlijk niet van Paulus. Hij is daar in dialoog met de gemeente. Hij haalt aan wat hij van hen had gehoord en gaat daar juist tegen in.

De Amerikaanse bijbelwetenschapper Philip R. Payne denkt dat 1 Korintiërs 14:34 (een van de twee ‘zwijgteksten’ over vrouwen in het Nieuwe Testament) een latere toevoeging is. Hij wijst daarvoor op twee puntjes en een streepje in de kantlijn van een oud handschrift (ND 27 september).

Er is nog een andere verklaring die eveneens tot de conclusie komt dat deze woorden niet van Paulus afkomstig zijn – en die misschien ook die puntjes en dat streepje kan verklaren. Paulus citeert hier een passage uit de brief die hij van de gemeente heeft ontvangen.

citaten

Dat doet Paulus in deze brief vaker. …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?