En nu allemaal biologisch vlees eten?

Een reclame voor goedkoop vlees bij C1000, de kiloknaller genaamd. |foto ANP/Marcel Anthonisse Opinie
Een reclame voor goedkoop vlees bij C1000, de kiloknaller genaamd. |foto ANP/Marcel Anthonisse

Het is wel duidelijk dat de kiloknaller op zijn laatste benen loopt. Het wakkere dier gaat gebukt onder te weinig ruimte en beweging, te veel voer en ander malheur, wat hem welliswaar tot een typische Nederlander maakt, maar tevens tot onderwerp van toegestane antireclame. Het einde lijkt daar.

Nu was het toch al een raar woord, dat 'kiloknallers', alsof elk moment je heerlijke (vlees)maaltijd voortijdig als een soort megabom zou kunnen ontploffen. In die zin is de verdwijning dus geen ramp. Maar wat gaan we nu eten? Allemaal overstappen op biologisch rundvlees? Maar dan wel even rekenen graag. Per hectare vruchtbare landbouwgrond kan men biologisch ongeveer 5000 kilogram graan verbouwen en volgens de gangbare methodes het dubbele, dus 10 ton. Men kan daarvan 500 kilogram biologisch rundvlees maken, of, gangbaar, 6250 kilogram kiloknaller. Even aangenomen natuurlijk dat vleese …
Dit is 28% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief