Opinie: Windenergie is voor Nederland het belangrijkste

<p>Het is moeilijk om in 2030 met kernenergie hetzelfde resultaat te bereiken als met windenergie. Stroom uit wind is ook goedkoper dan uit kernenergie.</p> Opinie

Het is moeilijk om in 2030 met kernenergie hetzelfde resultaat te bereiken als met windenergie. Stroom uit wind is ook goedkoper dan uit kernenergie.

| beeld anp / Koen van Weel
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
En opeens is er een intense discussie over de rol van kernenergie. Moet het daar echt over gaan? Niet de vraag welke techniek, maar hoe snel die ingezet kan worden, is het belangrijkste criterium.

Soms kunnen we ons druk maken over allerlei dingen, maar verliezen we de hoofdzaken uit het oog. Dat gevoel bekruipt me weleens rond het thema klimaatverandering.

Bij het Klimaatakkoord van Parijs uit 2015 is afgesproken dat de temperatuurstijging wereldwijd tot beneden de 2 graden Celsius beperkt zou moeten worden, ten opzichte van het niveau van voor de industriële revolutie. Ter vergelijking: we zitten nu al op een temperatuurstijging van één graad. Dat lijkt weinig, maar allerlei gevolgen zijn al merkbaar. Daarbovenop werd in Parijs ook de ambitie uitgesproken om de temperatuurstijging to …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?