Opinie: Vervuil de strafwet niet met een boerkaverbod

Als de Eerste Kamer met het boerkaverbod instemt, kan de boerkadraagster een boete van 410 euro krijgen. Wie rijdt met vijf glazen bier op, komt er genadiger vanaf. Opinie
Als de Eerste Kamer met het boerkaverbod instemt, kan de boerkadraagster een boete van 410 euro krijgen. Wie rijdt met vijf glazen bier op, komt er genadiger vanaf. | beeld anp / Roos Koole
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Moord, verkrachting, diefstal, hacken en het dragen van een boerka. Dat laatste hoort overduidelijk niet in het rijtje thuis en dus ook niet in het strafrecht.

Honderden vrouwen die niet naar school kunnen. Niet kunnen reizen. Geen paspoort kunnen halen. Niet naar het ziekenhuis kunnen. Gebeurt het in Afghanistan of Saudi-Arabië? Dan noemen Nederlandse politici dat achterlijk.

Dinsdag stemt de Eerste Kamer over de Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding. Symbooltaal voor wat iedereen het ‘boerkaverbod’ noemt. Het verbod moet gelden in het onderwijs, openbaar vervoer, overheidsgebouwen en de zorg. Het zijn plekken waar we vaak komen.

forse inbreuk

Dat moord, verkrachting, diefstal en hacken terecht verboden zijn, daarover zullen we het …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?