Opinie: Mag de kerkgemeenschap mij naar de voedselbank laten gaan?

‘Van wat de voedselbank mij biedt, kan ik tevens iedere avond te zoete en te vette snacks eten, ware het niet dat ik dit soort boodschappen, na tien kilo te zijn aangekomen, niet meer meeneem.’ Opinie
‘Van wat de voedselbank mij biedt, kan ik tevens iedere avond te zoete en te vette snacks eten, ware het niet dat ik dit soort boodschappen, na tien kilo te zijn aangekomen, niet meer meeneem.’ | beeld anp / Piroschka van de Wouw
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Mensen zeggen: ‘Wat fijn voor je dat de voedselbank er in ieder geval nog is.’ Maar zo fijn is dat niet. Mag de kerk een gemeentelid er wel naartoe laten gaan?

Ik ben een alleenstaande vrouw en zie de kerk als mijn familie. Mijn eigen familie woont ver weg. Ik wil mijn kerk niet aanklagen, maar heb wel een vraag: is het in de kerk nodig dat ‘familieleden’ naar de voedselbank moeten?

De gemeente uit Handelingen 4 wordt vaak als een droombeeld van een goed functionerende gemeente gezien. Ze waren één van ziel en geest en deelden al hun bezittingen met elkaar. Wat was het geheim van de eerste kerk? Men stond in vuur en vlam voor Jezus en sprak vrijmoedig over Hem. Vervuld van grote genade, was het niet moeilijk te delen wat men bezat.

Als onder aan de …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?