Opinie: Hulde aan onze koe, die iets kan wat wij niet kunnen

Er is geen dier dat zulke prachtige producten levert als onze koe en alleen door hoofdzakelijk gras te vreten. De Friezen noemen haar niet voor niets Us Mem. Opinie
Er is geen dier dat zulke prachtige producten levert als onze koe en alleen door hoofdzakelijk gras te vreten. De Friezen noemen haar niet voor niets Us Mem. | beeld anp / Sander Koning
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

In de steeds oplaaiende discussie over vlees eten wordt op geen enkele manier benoemd dat een koe van laagwaardig voedsel (gras) hoogwaardig voedsel maakt.

Deze waarheid als een koe leerde ik in de vroege jaren tachtig op de middelbare landbouwschool en ik neem aan dat de huidige generatie jonge boeren dit nog steeds leert.

Terwijl dit van levensgroot belang is om de discussie zuiver te kunnen voeren. Tegenstanders van vlees eten zeggen voortdurend hoeveel van de beschikbare landbouwgrond niet wordt gebruikt om voer op te verbouwen voor de veehouderij. Maar wat veel mensen niet weten, is dat heel veel grond helemaal niet geschikt is om rechtstreeks voedsel voor de mens te verbouwen, zoals aardappelen of tarwe voor brood.

Op de plek waar ik woon, …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?