Opinie: Goed tegenwicht Cameron tegen Europese elite

Premier Cameron loopt terug naar zijn ambtswoning nadat hij een verklaring heeft afgelegd over het EU-akkoord dat een ‘Brexit’ moet voorkomen. Opinie
Premier Cameron loopt terug naar zijn ambtswoning nadat hij een verklaring heeft afgelegd over het EU-akkoord dat een ‘Brexit’ moet voorkomen. | beeld ap / Tim Ireland
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Het is heel goed dat de Britse premier Cameron een halt wil toeroepen aan de dominante elite in Brussel die wil doordenderen naar de Verenigde Staten van Europa.

In het hoofdredactioneel commentaar van maandag 22 februari bekritiseert Ruurd Ubels de opstelling van de Britten ten opzichte van de Europese Unie. Hij stelt: ‘Groot-Brittannië gebruikt de EU ongegeneerd als melkkoe. What’s in it for me?’ aldus Ubels.

Hij ziet over het hoofd dat er iets anders gebeurt dan dat de Britten de EU uitmelken. Het grootste risico van de Europese Unie is namelijk de koers en route van die Unie. Een dominante élite wil met de Europese Unie doordenderen naar één Europese politieke, monetaire, financiële en fiscale unie.

Dit is 15% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?