Opinie: De SGP is zo'n praktisch-politieke partij geworden, ze kan zichzelf net zo goed opheffen

De drie Kamerleden van de SGP in 1933 op het Binnenhof: van links naar rechts de dominees Pieter Zandt en Henri Kersten en ingenieur Cor van Dis. De SGP was jarenlang vooral een geïsoleerde getuigenispartij. Opinie
De drie Kamerleden van de SGP in 1933 op het Binnenhof: van links naar rechts de dominees Pieter Zandt en Henri Kersten en ingenieur Cor van Dis. De SGP was jarenlang vooral een geïsoleerde getuigenispartij. | beeld anp
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Voor een partij die zich op de blijvende bijbelse waarheid baseert, is de SGP in opvallend veel onderwerpen van mening veranderd. De getuigende rol die de partij vanouds had, kan vanuit de kerken beter worden vervuld.

In november 2019 is de SGP de langstlevende politieke partij in de Nederlandse geschiedenis. Dan passeert ze in leeftijd de Anti-Revolutionaire Partij (1879-1980).

Dat de SGP al meer dan een eeuw bestaat, is een prestatie van formaat. Hoeveel partijen zijn er immers al gesneuveld zonder ooit zetels in het parlement te halen? Bovendien hebben heel wat partijen moeten fuseren om te overleven in het parlement.

De SGP blijft voorlopig bestaan dankzij een redelijk trouwe achterban. Er zijn echter goede redenen om de partij nu toch op te heffen.

rol van vrouwen

Wat allereerst opvalt in de geschieden …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?