Op stal zijn de koe, het milieu, de boer en de consument beter af

Alleen als een koe als een prinses behandeld wordt, kan ze optimaal en duurzaam presteren. Opinie
Alleen als een koe als een prinses behandeld wordt, kan ze optimaal en duurzaam presteren. | beeld anp / Koen Suyk
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een koe in de wei geeft een mooi plaatje en doet het goed in de marketing. Maar voor het milieu, de boer, de consument en de koe zelf is de stal beter.

Als we ’s ochtends wakker worden in de megastal die Randstad heet, willen we aan de ontbijttafel graag zien dat er ook een andere wereld is. We willen, als we de kaasschaaf over het gele stuk zuivelproduct laten glijden en het glas met romige melk vullen, denken aan groene weides gevuld met weidevogels en grazende koeien. We eten en drinken emotie.

De zuivelindustrie heeft ook ontdekt dat een plaatje met een koe in een zonovergoten weide veel beter verkoopt. Maar dan moet het plaatje wel kloppen. Want vertrouwen in hun product hangt aan een zijden draadje en moet koste wat het kost beschermd …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?