Ook vrouwen moeten veranderen

Mannen die absolute macht hebben over hun vrouwen en vrouwen die zich moeten opofferen voor hun man. De herleving van dit idee zou blijken uit de belangstelling voor de theologen Piper en Grudem. Dit raakt kant noch wal. Opinie
Mannen die absolute macht hebben over hun vrouwen en vrouwen die zich moeten opofferen voor hun man. De herleving van dit idee zou blijken uit de belangstelling voor de theologen Piper en Grudem. Dit raakt kant noch wal. | beeld istock
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Maarten Verkerk, bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie, bepleit de innerlijke vernieuwing van mannen. Zeker, maar ik geloof niet dat dit voor vrouwen minder geldt.

Verkerk is blijkens zijn artikel in het ND van 6 januari bezorgd over seksueel geweld en seksuele intimidatie in de kerken.

Met een beroep op de sociologen Dobbin en Kalev stelt hij ‘dat dit gedrag floreert overal waar mannen leidinggeven, vrouwen weinig macht hebben en weinig vrouwen actief zijn in de kerntaken van de organisatie. Kennelijk ontstaat er dan een cultuur waarin het kwaad gemakkelijk de ruimte krijgt.’ Deze gedachte sluit aan bij Verkerks visie op man-zijn en vrouw-zijn, waarover hij meer dan eens heeft geschreven.

heersen

Hoewel Maarten Verkerk erkent dat het kwaad leeft in …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?