Onnodige regels maken vlees duur

|beeld Novum / Bart Maat Opinie
|beeld Novum / Bart Maat

Hans Ester weet het zeker (ND 28 maart): dit is het moment om controles te versterken in de vleesindustrie. Maar hij vergeet dat de kosten van controles fabrieksmatige verwerking van dieren in de hand werkt.

Het is wel duidelijk dat ons eetgedrag, onze omgang met dieren en voedsel in het algemeen, aan een grondige revisie toe is. Dieren maken deel uit van ons leven en van de voedselketen. Terecht, want dieren ruimen ons afval op: 83 procent van een suikerbiet is afval en hetzelfde geldt voor tal van andere producten. Dieren zijn in staat van laagwaardig materiaal hoogwaardig voedsel te maken en dieren leveren mest voor akkerbouwproducten. De tegenstelling tussen dierlijk voedsel en plantaardig is dan ook gedeeltelijk vals. Ook een vegaburger of een prei komt tot stand door tussenkomst van dier …
Dit is 16% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief