Onafhankelijke kerken, verenigt u

De onafhankelijke status van veel kerken is mogelijk ongewild ook een dekmantel geworden voor onverschilligheid. Maar zijn wij niet de hoeders van onze broeders? Opinie
De onafhankelijke status van veel kerken is mogelijk ongewild ook een dekmantel geworden voor onverschilligheid. Maar zijn wij niet de hoeders van onze broeders? | beeld ap / Jeff Roberson
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Er zijn heel veel redenen om een oproep te doen aan kerken en groepen die niet bij een denominatie zijn aangesloten, in het bijzonder aan ‘baptistische’ groepen. Vandaar deze open brief.

Geachte zusters en broeders,

Het valt mij op hoeveel ‘onafhankelijke’ christelijke gemeenten er zijn in Nederland. Ik roep u op niet langer alleen te staan, maar u aan te sluiten bij een kerkgenootschap. Sluit u op zijn minst aan bij MissieNederland (de samenbundeling van de Evangelische Alliantie en de Evangelische Zendingsalliantie) en bij een plaatselijke Raad van Kerken.

Het is zowel principieel als praktisch niet goed voor een kerkelijke gemeente om alleen te staan. Voor deze stelling zijn de volgende argumenten:

In de hele Bijbel is duidelijk dat individuele gelovigen zich behoren aa …
Dit is 10% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?