Oekraïne exporteert dierenleed

Het grootste pluimveebedrijf uit Oekraïne, MHP, produceert foie gras: lever van ganzen of eenden, die met een trechter dwangvoeding door hun strot krijgen geduwd. Deze barbaarse praktijk is al in 23 EU-landen verboden. Of dat verbod ook in Oekraïne gaat gelden is nog maar zeer de vraag. Opinie
Het grootste pluimveebedrijf uit Oekraïne, MHP, produceert foie gras: lever van ganzen of eenden, die met een trechter dwangvoeding door hun strot krijgen geduwd. Deze barbaarse praktijk is al in 23 EU-landen verboden. Of dat verbod ook in Oekraïne gaat gelden is nog maar zeer de vraag. | beeld ap / M. Spencer Green
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Het associatieverdrag met Oekraïne zal ervoor zorgen dat we vlees op ons bord krijgen van dieren die slecht zijn behandeld. Goedkoop vlees waarmee ook onze eigen boeren worden benadeeld.

Het Oekraïne-referendum gaat niet over geopolitiek, maar over handel, liet Eurocommissaris Frans Timmermans al duidelijk weten. Er is geld te verdienen. Dat het handel betreft met het meest corrupte land van het Europese continent – een land dat produceert met kinderarbeid en barbaars dierenleed van kolossale proporties – dat vormt kennelijk geen beletsel.

onbelemmerd

Het veelbesproken associatieverdrag zorgt ervoor dat Nederland en andere EU-landen goederen uit Oekraïne onbelemmerd moeten binnenlaten. Europa mag geen importbelasting meer heffen aan de grens.

Problematisc …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?