Niet doen! Niet allemaal vegetariër worden!

80 procent van de landbouwgrond in de wereld is niet geschikt om graan te verbouwen; daar kan alleen gras groeien en daar kunnen we dieren weiden. Opinie
80 procent van de landbouwgrond in de wereld is niet geschikt om graan te verbouwen; daar kan alleen gras groeien en daar kunnen we dieren weiden. | beeld ap / Schalk van Zuydam
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Eet biologisch vlees, maar vegetariër worden is nog beter, zegt Johan Graafland (ND-Gulliver 13 november). Als iedereen dat doet, ontstaat er een voedseltekort.

Rentmeesterschap heeft mijn hart. Ik juich het toe dat Johan Graafland met zijn boek En God schiep een bijdrage wil leveren aan het nadenken over rentmeester zijn over de dieren als door God geschapen wezens.

Hij pleit voor het eten van biologisch vlees, maar vegetariër worden is wat hem betreft nog beter. ‘Niet alleen vanwege minder CO2-uitstoot, minder boskap en meer voedsel voor de allerarmsten (graan wordt veelal gebruikt voor veevoer), maar omdat mensen en dieren een gemeenschap vormen.’ Hier is sprake van een paar misverstanden.

Als we allemaal vegetariër zouden worden, zou er een vo …
Dit is 23% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?