Neergang Amerika? Juist niet

Het is absurd om te doen alsof China de Amerikanen de kaas van het brood eet, gezien de koersval op de Chinese beurzen. Op de foto: een beursmakelaar in Peking volgt met spanning de koersontwikkelingen. Opinie
Het is absurd om te doen alsof China de Amerikanen de kaas van het brood eet, gezien de koersval op de Chinese beurzen. Op de foto: een beursmakelaar in Peking volgt met spanning de koersontwikkelingen. | beeld ap / Ng Han Guan
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Er zit ironie in al dat gepraat van Republikeinse en Democratische presidentskandidaten over de neergang van Amerika. De rest van de wereld kijkt juist met afgunst naar de Verenigde Staten.

Amerika stelt niet veel meer voor. Dat is de teneur in de presidentscampagne, en gek genoeg lijkt daarover consensus te zijn tussen Republikeinen en Democraten. Maar het is onzin.

Aan Republikeinse kant werft de koploper, Donald Trump, fondsen door de verkoop van petjes waar ‘Maak Amerika Weer Groot’ op staat. Voor Trump is Amerika’s vroegere grootheid verkwanseld door politici zonder ruggengraat, aan handige Mexicanen, Chinezen en Japanners, om nog maar te zwijgen van de terroristen en hun politiek correcte pleitbezorgers.

Er is geen Republikeinse kandidaat die terugduwt met het optimisme v …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?