Nederland kan met specialistische kennis over watermanagement het vredesproces vlottrekken

Recent is besloten tot het jaar 2050 4,3 miljard euro te investeren om de zwaar vervuilde Jordaanrivier weer de levensader van de regio te maken. Opinie
Recent is besloten tot het jaar 2050 4,3 miljard euro te investeren om de zwaar vervuilde Jordaanrivier weer de levensader van de regio te maken. | beeld ap
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Nederland gaat gesprekken leiden tussen Israël en de Palestijnse autoriteiten over watermanagement. Dat heeft Rutte woensdag met de Israelische premier Netanyahu besproken. Nederland heeft alle kennis daarvoor in huis.

Sinds Arafat en Rabin in 1993, op het gazon van het Witte Huis, het Oslo I-akkoord ondertekenden, is de belofte van vrede nog steeds niet ingelost.

Bijna 25 jaar later zetten Nederland en de EU tevergeefs in op een tweestatenoplossing. Zo werden de pogingen van Frankrijk dit voorjaar om het vredesproces vlot te trekken door Israël genegeerd.

Deze week bezoekt premier Netan-yahu Nederland. Welke rol kan Nederland eigenlijk spelen in het vredesproces? Juist in datgene waar ons land sterk in is en wereldwijd bekend om staat: watermanagement.

Water is een van de zes kernpunten van het vredes …
Dit is 14% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?