Luister naar

ND-lezers: Hebt u weleens iets gewonnen? Of verloren?

Nieuws
-
zaterdag 13 augustus 2016 om 03:00

Dirkpeter Casteleijn, student

Ik heb mijn hart verloren. Gestolen, door mijn vrouw. Het is awesome.

Gustaaf Modderman, ambulanceverpleegkundige

Ik heb nooit een sportactiviteit gewonnen, vond gym vreselijk, maar groepssporten veel leuker. Samen een wedstrijd neerzetten, top!

Kees van Baardewijk, schrijver

Op sportgebied waren er alleen maar verliezen. Met voetbal bleef ik altijd over en werd dan goedgunstig aan een van de elftallen toegevoegd. Gewonnen? Ja, een essaywedstrijd van de NOS, eerste prijs: ik kon het nauwelijks bevatten.

Tessa Bos, student

We zijn met ons volleybalteam eens kampioen geweest; dat was een hele opluchting na jaren talentloos turnen. Ook wonnen mijn zussen en ik een playbackshow toen we klein waren. Van het prijzengeld kochten we barbiekleren.

Henk Kooistra, veehouder

Een van de mooiste van mijn talloze triomfen is het verslaan van een geheide kampioenskandidaat op het schaakbord. Halverwege de partij in zo’n zaaltje halfluid opmerken: ‘Dat paard gaat eraan’ en zijn wanhopige uitleg wat er beter had gekund na afloop, behoren tot de ultieme gelukzaligheden.

Jochem Pleijsier, projectmanager

In 2004 won ons team de jaarlijkse award van Binnenlandse Zaken: ‘Het beste project om de werking van de Rijksoverheid te verbeteren’. Een fijn gevoel. Wat ik vooral ervaar als ‘verlies’, is hommeles binnen een kerk of een ander christelijk verband. Dat we elkaar soms afschrijven, terwijl God dat niet doet.

Frea Kroese, fotograaf

Ik doe elk jaar mee met de Turinggedichtenwedstrijd en hoop dan de 10.000 euro te winnen. Altijd weer teleurgesteld als ik er niet bij zit, maar fijn als het panel reageert, waar het gedicht beter had gekund; daar leer ik van.

Klaas Jan Hoff, akkerbouwer

Winnen of verliezen brengt euforie of een kater. Belangrijker is dat in Vaders boek staat dat voor mij alle dingen meewerken ten goede. Bij winnen snap ik dat; bij verliezen wil ik dat geloven, wat concreet betekent: danken.

Suze de Wolff, vrijwilliger

Ik doe nooit mee, houd niet van spelletjes. Met sjoelen won ik, als kind.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Bij christelijke organisaties lopen geloof en werk soms op een ongezonde manier door elkaar.

Werken bij christelijke organisatie valt soms tegen: zalvende woorden maar onrecht blijft bestaan

Het Nederlands Dagblad besteedde aandacht aan manipulatie, machtsmisbruik in de evangelische wereld. Maar het probleem speelt ook bij andere christelijke organisaties, schrijft Ineke Evink van vakorganisatie CGMV.

Mark Rutte, Geert Wilders en Sigrid Kaag. We hebben deze drie soorten politici nodig. Sterker, we zijn zélf van dit soort types en gedragen ons er naar.

We zijn saai, moralist en boos. En zo zijn ook onze politici. Daarom kunnen ze lastig samenwerken

Wij Nederlanders lijken op Rutte, Kaag en Wilders. Frank van den Heuvel laat zien hoe het karakter van iedere Nederlander bij een van deze drie politici past.

Stel dat ‘doe dit, tot Mijn gedachtenis’ al begint op het land? Dat is dus niet: onderwerp de grond aan een regime van uitputting, tot Mijn gedachtenis.

Avondmaal en eucharistie beginnen in de grond, waar het krioelt van torren en wormen

Jezus zegt niet: spuit gif op de vrucht en het blad en dood in het voorbijgaan alles er omheen, tot Mijn gedachtenis. Theoloog en boer in opleiding Elsa Eikema stelt prikkelende vragen bij ons avondmaal.

Afbeelding

Hoe het lijntje tussen de Nederlandse Gereformeerde Kerken en Israël hersteld kan worden

De Nederlandse Gereformeerde Kerken knipten het 'officiële lijntje' met Israël door, maar zoeken tegelijkertijd naar een manier om toch verbondenheid te tonen. Lieddichter Ria Borkent doet een voorstel.

Behandeling in de gesloten jeugdzorg heeft geen enkele kans van slagen zolang het aan echte nabijheid van hulpverleners ontbreekt.

Staatssecretaris Van Ooijen en Kamerleden, zet jullie boosheid over gesloten jeugdzorg om in actie

Hoe kan het dat staatssecretaris Van Ooijen (VWS) zegt dat de gesloten jeugdzorg misschien maar wat langer open moet blijven? Maak liever meer vaart om goede alternatieven te vinden, betoogt Margot Ende-van den Broek.

De Duitse bondskanselier Scholz staat onder druk: welke wapens gaat hij Oekraïne leveren?

Bondskanselier Scholtz kan een andere keus maken en zo een moreel belangrijke daad verrichten

Komende paasdagen vinden in Duitse steden vredesdemonstraties plaats. De leuze is: ‘Nooit weer oorlog is nú’. Want nú wordt besloten welke wapens Duitsland aan Oekraïne levert. Hans Ester legt uit hoe gevoelig dat ligt.