Mooi, zo'n handelsmissie in Vietnam, maar Nederlanders moeten beter leren luisteren

Huizen op palen langs een kanaal in de Mekongdelta. Net als Nederland is Vietnam laaggelegen en moet het zich aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. Opinie
Huizen op palen langs een kanaal in de Mekongdelta. Net als Nederland is Vietnam laaggelegen en moet het zich aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. | beeld istock
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Wij zijn optimistisch over de resultaten van de handelsmissie naar Vietnam, maar bezorgd over de uitwerking daarvan. Nederland draagt soms oplossingen aan waarvoor lokaal geen draagvlak is.

Premier Mark Rutte, minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en werkgeversvoorzitter Hans de Boer waren eerder deze maand met vertegenwoordigers van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen op handelsmissie in Vietnam.

De missie stond vooral in het teken van water en landbouw.

Want daar is geld mee te verdienen in dit land. Vietnam is, net als Nederland, laaggelegen moet zich aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. Dit betekent dat het land een aanpak nodig heeft waarin waterveiligheid en voedselzekerheid centraal staan.

rijst en vis

Daarbij is een bela …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?