Moderne slavernij is marteling

Arbeiders aan het werk in een steengroeve in de buurt van Guwahati, in het noorden van India. Volgens onderzoek zijn er Nederlandse bedrijven die graniet verkopen die met kinderarbeid is gewonnen. Opinie
Arbeiders aan het werk in een steengroeve in de buurt van Guwahati, in het noorden van India. Volgens onderzoek zijn er Nederlandse bedrijven die graniet verkopen die met kinderarbeid is gewonnen. | beeld ap / Anupam Nath
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Wereldwijd leven zo’n 46 miljoen mensen in slavernij. Daar kan alleen een eind aan komen als westerse consumenten zich bewust worden van wat er gebeurt bij de productie van hun spullen.

‘Ik dacht dat slavernij was afgeschaft­ …’ Dit is een van de meest gehoorde reacties die wij krijgen wanneer wij vertellen over het feit dat er wereldwijd circa 46 miljoen slaven zijn.

Het is dan ook niet verrassend, dat importeurs van bijvoorbeeld graniet uit India niet of nauwelijks stilstaan bij de vraag of hun geïmporteerde product door kinderhanden of slaven zijn gemaakt. Laat staan dat de consument zich dit afvraagt bij het uitzoeken van een nieuw keukenblad.

graniet

Wanneer het gaat om bewustwording over moderne slavernij is er nog een wereld te winnen. Daarom is International Just …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?