Media vergeten laagopgeleiden

Schreeuwers verstoorden de inspraakavond over de komst van een azc in Steenbergen, in oktober vorig jaar. Maar het hoort wel bij de taak van journalisten om bij die mensen te achterhalen waar hun boosheid vandaan komt. Opinie
Schreeuwers verstoorden de inspraakavond over de komst van een azc in Steenbergen, in oktober vorig jaar. Maar het hoort wel bij de taak van journalisten om bij die mensen te achterhalen waar hun boosheid vandaan komt. | beeld anp / Robert Vos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Journalisten staan ten dienste van de samenleving – de héle samenleving. Daar horen ook laagopgeleiden bij. Maar dat vergeten de media weleens.

Pim Fortuyn was een politicus die zich inspande voor de belangen van laagopgeleiden. Hij werd door de media niet altijd serieus genomen. Dat hij de problemen omtrent immigratie aankaartte, leverde hem in verschillende kranten het predicaat ‘racist’ of ‘rechts-extremist’ op.

Toch was Fortuyn meer dan dat: hij durfde het kabinet op het matje te roepen. Later gaven journalisten toe dat zij de rol van ‘waakhond van de democratie’ hadden verzuimd en niet voldoende op de hoogte waren geweest van de problemen die Fortuyn op de agenda had gezet.

Eigenlijk is er sindsdien niet veel veranderd. Nog ste …
Dit is 10% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?